Bos­to­nin taival kat­ke­si, Tuukka Rask pohtii uran jatkoa

Leo Komarov ja New York Islanders haastavat hallitsevan mestarin NHL:n pudotuspeleissä.

New York/Helsinki
Tuukka Rask joutuu leikkauspöydälle.
Tuukka Rask joutuu leikkauspöydälle.
Kuva: Kimmo Penttinen

New York Islanders pelaa toista vuotta peräkkäin NHL-jääkiekon neljän parhaan joukossa. Islanders pudotti toisella pudotuspelikierroksella jatkosta Boston Bruinsin voitoin 4–2, kun joukkueiden kuudes ottelu ratkesi maalein 6–2.

Islandersin jatkopaikka tarkoitti, että joukkueen 34-vuotias hyökkääjä Leo Komarov jatkaa liigan mestaruuden eli Stanley cupin tavoittelua. Seuraavalla kierroksella vastaan tulee hallitseva mestari Tampa Bay Lightning, ja panoksena on paikka liigan finaalisarjassa.

Bostonin karsiutuminen päätti Komarovin ikätoverin Tuukka Raskin kauden ja mahdollisesti jopa uran. Raskilla ei ole ensi kaudesta sopimusta, ja loukkaantumiset vaivaavat.

Boston Globe -lehden mukaan Rask myönsi kauden päätyttyä, että hän voi joutua leikkaukseen. Rask ei kuitenkaan paljastanut, millaisesta terveysmurheesta on kyse.

– En halua tarkentaa sitä nyt. Seura julkistaa piakkoin loukkaantumislistan, ja palataan asiaan silloin. Nyt minun vaivojeni ei kuulu olla otsikossa, Rask kommentoi lehden mukaan.

Rask pelasi Bruinsin kauden kaikki 11 pudotuspeliä. Ratkaisupelissä Islandersia vastaan Bruinsin puolustuksella oli pahoja ongelmia, ja torjuja joutui lujille. Rask torjui 23 kiekkoa 27:stä, ja Islanders teki kaksi maalia tyhjiin.

– Toki minun olisi ottaa useampi torjunta ja pitää ottelu tasaisempana. En onnistunut siinä, ja kausi päättyi, Rask tiivisti.

Maalivahti arvioi, että uran jatkon miettiminen vaatii ainakin muutamat hyvät yöunet ja joukkueen päätöspalaverin.

Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy ei laittanut tappiota Raskin piikkiin.

– Tämä oli joukkueen tappio, oli sitten kyse lisämaalien teosta tai paremmasta puolustamisesta, Cassidy korosti Boston Globen mukaan.

Islandersin ykkönen oli kaksi maalia toisessa erässä tehnyt Brock Nelson, josta oli tullut hiljattain isä.

– Brock pelasi neljännen Bruins-ottelun ilman yöunia, mutta tänään hän oli virkeä ja pelasi omanlaisensa ottelun, kommentoi Islandersin päävalmentaja Barry Trotz NHL:n verkkosivuilla.