Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Biltema Kemiin

Saimme kerrankin positiivisia uutisia Kemiin kun Biltema rantautuu tänne. Hyvä niin, mutta vähemmälle huomiolle on jäänyt se, että siinä puretaan vasta remontoitu keilahalli ja myös puretaan vasta uuden katon saanut Tervahalli!

En haluaisi olla ilonpilaaja, mutta eikö tässä tapauksessa Kemille jää lisävelaksi ne korjauksiin käytetyt eurot uuden liikuntahallin velkojen lisäksi? Olemme jo nyt velkamäärässä mitattuna piikkipaikalla Pohjois-Suomessa. Positiivisilla uutisillakin on hintalappunsa, vaikka Biltema on tietääkseni luvannut purkaa omalla kustannuksellaan em. rakennukset. Luvatut työpaikat ovat toki tervetullut lisä tähän ahdinkoon, mutta mikä on sen hinta?

Itse päättäjänä en nyt heti tasajalkaa hyppinyt kuultuani tuon uutisen, vaan hyväksyn varmaan pitkin hampain tehdyn sopimuksen. Tästä kun ei päästy käymään edes kriittistä keskustelua, vaan meidät tuotiin ns. valmiiksi katettuun pöytään. Siihenkin varman löytyy selitys. Päätöksenteossa tässä tapauksessa, niin Bilteman kuin uuden liikuntahallin sijainti, ovat olleet ne tärkeimmät lähtökohdat, jotka johtivat liikuntahallien purkupäätökseen. Varmaankin senkin suhteen päätöksillä on perustelunsa ja toivottavasti tontin myymisestä saadulla rahalla kuitataan nuo vanhat velat. Informaatiota ei ainakaan ole tullut liikaa tehdystä päätöksestä.

Naapurikuntien yhteistyölle ainakin laitettiin piste koskien liikuntapuolen rakentamista. Kemi uhrautuu jälleen tekemään lisää liikuntapaikkoja myös lähikuntien tarpeisiin, vaan miten kävi jalkapallon harrastajien? Toivottavasti Keminmaa tekee sen hallin vaan maksajia siihenkin tarvitaan.

Mitäpä tässä mieltänsä pahoittamaan, kun velkarahaa onneksi vielä saa ja halvalla!  Muidenkin kuin oman mielensä pahoittaja.

Eero TuokilaKemin Keskustan valtuutettu