Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Belgian MM-mat­ka päättyi jät­ti­pet­ty­myk­seen – pää­val­men­ta­ja jätti kyy­nel­sil­min teh­tä­vän­sä

Doha
Kroatian Luca Modric (vas.) taituroi pallon kanssa Belgian Timothy Castagnen ihastellessa takana.
Kroatian Luca Modric (vas.) taituroi pallon kanssa Belgian Timothy Castagnen ihastellessa takana.
Kuva: Tolga Bozoglu

Neljä vuotta sitten jalkapallon miesten MM-pronssille yltäneen Belgian vaisut esitykset Qatarin MM-kisoissa jatkuivat loppuun asti. Maailmanrankingin kakkosen turnaus tyssäsi jo alkulohkoon, kun F-lohkon päätöskierroksella irtosi tarvitun voiton sijasta maaliton tasapeli Kroatiaa vastaan. Lohkon voitti Kanadan päätöskierroksella 2–1 kaatanut Marokko, toisena jatkopeleihin eteni neljän vuoden takainen MM-hopeamitalisti Kroatia pisteen edellä Belgiaa.

Marokolle edellisessä pelissään hävinnyt Belgia teki kolmessa ottelussaan vain yhden maalin, nihkeässä 1–0-voitossa lohkojumbo Kanadasta. Ratkaisupelissä Kroatiaa vastaan Belgian nimekäs, mutta parhaat päivänsä jo ohittanut joukkue oli avauspuoliajan pimennossa, mutta sai toisella puoliajalla luotua paikkoja helpottavan maalin tekemiseen. Paikat kuitenkin hukkuivat, suurimpana tuhlarina oli loukkaantumisista viime kuukaudet kärsinyt tähtihyökkääjä Romelu Lukaku. Näin Belgia matkaa suuren pettymyksen myötä Qatarista kotiin.

– Voittaminen ei ole helppoa MM-lopputurnauksessa. Emme olleet omalla tasollamme avauspelissä (Kanadaa vastaan) ja toisessa pelissä (Marokkoa vastaan) koimme ansaitun tappion. Tänään olimme valmiina, saimme luotua tilanteita, eikä auta murehtia. Olemme ulkona, mutta voimme pitää päämme pystyssä, Belgian valmentaja Roberto Martinez sanoi BBC:lle.

Ottelun jälkeisessä tiedotustilaisuudessa Martinez kertoi pelin olleen hänelle viimeinen Belgian luotsina.

– En voi jatkaa. Hyvästelin pelaajat ja joukkueen henkilökunnan. Olin kuitenkin päättänyt jo aiemmin, että lopetan näihin kisoihin, tapahtui mitä tahansa. Vaikka olisimme voittaneet mestaruuden. Tein päätöksen asiasta kisojen alla, Martinez sanoi kyyneleet silmissään belgialaismedian mukaan.

Marokolle jatkopaikka oli MM-kisoissa ensimmäinen sitten vuoden 1986. Sille ja Kroatialle saadaan pudotuspelivastustajat illan E-lohkon päättävien pelien myötä. Kello 21 Suomen aikaa alkavat ottelut ovat Costa Rica–Saksa ja Japani–Espanja. Espanja johtaa lohkoa neljällä pisteellään, Japanilla ja Costa Ricalla on kolme pistettä ja Saksalla yksi.

Marokolle ja Kroatialle saadaan pudotuspelivastustajat illan E-lohkon päättävien pelien myötä. Ottelut ovat Costa Rica–Saksa ja Japani–Espanja. Espanja johtaa lohkoa neljällä pisteellään, Japanilla ja Costa Ricalla on kolme pistettä ja Saksalla yksi.