Tulipalot: Ro­va­nie­men Kar­von­ran­nas­sa paloi oma­ko­ti­ta­lon sau­nas­sa – yksi savua hen­git­tä­nyt jat­ko­hoi­toon

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Avus­ta­va ero­tuo­ma­ri näytti iskevän Li­ver­pool-pe­laa­jaa kyy­när­pääl­lä – hyl­ly­tet­tiin tut­kin­nan ajaksi

Lontoo
Avustava tuomari Constantine Hatzidakis on tikun nokassa Liverpool-Arsenal -ottelun tapahtumista.
Avustava tuomari Constantine Hatzidakis on tikun nokassa Liverpool-Arsenal -ottelun tapahtumista.
Kuva: PETER POWELL

Jalkapallon Englannin Valioliigan sunnuntaisessa huippupelissä Liverpoolin ja Arsenalin välillä koettiin hämmästyttävä hetki, kun avustava erotuomari Constantine Hatzidakis näytti iskevän kyynärpäällä Liverpoolin pelaajaa Andrew Robertsonia leukaan. Englannin jalkapalloliitto kertoi sunnuntaina, että se tutkii tapauksen, ja valioliigatuomareiden järjestö PGMOL ilmoitti hyllyttävänsä Hatzidakisin tuomaritehtävistä tutkinnan ajaksi.

Tilanne kehkeytyi avauspuoliajan päätyttyä, kun Robertson ilmeisesti yritti tarttua avustavan tuomarin Hatzidakisin käteen. Hatzidakis reagoi nostamalla kyynärpäänsä kohti Robertsonia. Loppujen lopuksi Robertson sai tilanteesta varoituksen.

PGMOL-järjestön entinen johtaja Keith Hackett spekuloi BBC:lle, että mikäli Hatzidakisin todetaan syyllistyneen tahalliseen iskuun, "hänen uransa on vaarassa päättyä". Toinen ex-huipputuomari Mark Halsey puolestaan arveli, että luultavampaa on toimitsijakielto.

– Minusta näytti, että Robertson yritti tarttua Hatzidakisiin, joka sitten heilautti tämän kättä pois ja osui (Robertsoniin) vahingossa, Halsey kirjoitti Sun-lehden kolumnissaan.