Au­to­lii­ke kes­kel­le Kemiä – Kemin Kaup­pa­huo­ne aloitti käy­tet­ty­jen autojen myynnin

Tommi Hälisen liikemiesura on laajentunut autokaupan puolelle.
Tommi Hälisen liikemiesura on laajentunut autokaupan puolelle.
Kuva: Jouni Valikainen

Valtakadun alkupäässä sijaitsevan Prima-tavaratalon pihamaalla on siistissä rivissä Audeja, Mercedes-Benzejä ja Volvoja. Joukkoon mahtuu Toyota ja Honda ja muutama muukin henkilöauto. Kemin Kauppahuoneen Mikko Tavi ja Tommi Hälinen aloittivat käytettyjen henkilöautojen myynnin omistamansa Prima-tavaratalon pihamaalla. Miten sitten autoliike sopii Kemin parhaimmalle pelipaikalle?

– Katselimme alkuun muitakin tiloja, mutta päätimme aloittaa pienimuotoisen myynnin Priman pihalla. Miksei autoja voisi myydä myös keskustassa, Tommi Hälinen sanoo.

Idea autojen myynnistä Kemin keskustassa on vanha. Viereisessä rakennuksessa Kemin Pienteollisuustalossa sijaitsi 1970-luvulla Aipan autoliike, toisella puolella Valtakatua Kemin Auto ja Kumi ja Täiköntorin yläpuolella Keminsuun Auto.

Tavi ja Hälinen  lopettivat Sea Laplands Safaris liiketoiminnan ja jotakin miesten piti kehittää tilalle.

– Mikolla on 25 vuoden kokemus autokaupasta. Tuntui luontevalta, että Mikko palaa juurilleen. Meillä on sellainen kisälli-oppipoika -suhde, Tommi Hälinen kertoo.

Osaulkomailta

Kauppahuoneella on yhtä aikaa myynnissä noin viisitoista henkilöautoa. Kun kauppa käy, niin tilaukset uusista autoista lähtevät eteenpäin.

– Tilaamme autoja Saksasta, Belgiasta, Luxemburgista ja Ruotsista. Ostamme niitä myös Suomesta. Meillä on ulkomailla luotettavat kumppanit, joiden kautta autot tulevat Kemiin ja niissä kaikissa on kuluttajasuojalain mukainen takuu. Käymme kaikki autot Kemissä läpi, jotta asiat ovat niin kuin olemme ulkomaisten yhtiöiden kanssa sopineet.

Prima-talon satunnaiselle ohikulkijalle silmään pistää ensimmäiseksi useampi Mercedes.

– Emme ole halunneet profiloitua tietyn kategorian autojen myyjiksi. Pyrimme tarjoamaan eri merkkisiä  bensiini- ja dieselautoja hinnaltaan 5 000 ja 30 000 euron väliltä, Tommi Hälinen kertoo.

Kemin Kauppahuone on Kemin Kiinteistöt Oy:n aputoiminimi. Se ei kuullosta aivan tavalliselta autokaupan nimeltä.

– Teemme kauppaa myös moottorikelkoista, mönkijöistä, vesijeteistä ja kiinteistöistä. Kemin Kauppahuone kattaa hyvin kaikki nämä myyntiartikkelit, Tommi Hälinen kertoo.

Pyrimme tarjoamaan eri merkkisiä bensiini- ja dieselautoja hinnaltaan 5 000 ja 30 000 euron väliltä.
Tommi Hälinen
Autokauppias