Au­to­kaup­pa kes­kit­tyy Lapissa

Mercedes-Benzin henkilö- ja pakettiautojen edustus siirtyy maakunnassa Niemelän Autolta Wetterille.

<p>Niemelän Auto Oy keskittyy jatkossa vaihtoautokauppaan Rovaniemellä, yhtiön toimitusjohtaja Jari Niemelä kertoo.</p>
<p>Niemelän Auto Oy keskittyy jatkossa vaihtoautokauppaan Rovaniemellä, yhtiön toimitusjohtaja Jari Niemelä kertoo.</p>
Kuva: Taina Nuutinen-Kallio

Mercedes-Benzin henkilö- ja pakettiautojen edustus siirtyy Lapissa Niemelän Auto Oy:ltä Wetterille Oy:lle. Niemelän Auton Keminmaan myymälän myynti- ja huoltotoiminnot siirtyvät jo syyskuun alussa Wetterin Kemin myymälään. Rovaniemellä tapahtuu samanlainen muutos autoliikkeiden myymälöiden kesken ensi vuoden tammikuun alussa.

Jatkossa Niemelän Auto keskittyy vaihtoautokauppaan Rovaniemellä. 21 vuotta toimineen Keminmaan myymälän perheyritys sulki elokuun lopussa. Keminmaan yhdeksän henkilöä siirtyivät vanhoina työntekijöinä uuden työnantajan palvelukseen syyskuun alussa. Rovaniemellä kymmenen henkilöä siirtyvät vanhoina työntekijöinä uuden työnantajan palvelukseen ensi tammikuun alussa.

– Sovimme Wetteri Oy:n kanssa hyvässä yhteistyössä Mercedes-Benz liiketoimintojen ja osaavan henkilökunnan luovutuksesta heille, Niemelän Auton toimitusjohtaja Jari Niemelä sanoo.

Mercedes-Benzin maahantuojalla Veholla ja Wetterillä on nyt sopimus merkin henkilö- ja pakettiautojen edustuksesta Kemissä, Rovaniemellä ja Oulussa.

– Yleinen alan trendi on, että suurimmat autoliikkeet kasvavat ja keskittyminen jatkuu. Maahantuojat ja valmistajat haluavat muodostaa isompia kokonaisuuksia, Wetterin toimitusjohtaja Aarne Simula kertoo.

Simulan mukaan Mercedes-Benzillä on ollut vanha asema aina Lapissa. Merkki on suosittu myös ammattiautoilijoiden keskuudessa maakunnassa.

Wetterillä on Kemissä nyt yhdentoista automerkin edustus. Vuosien saatossa merkkejä on tullut paljon lisää.

Vuonna 1960 perustettu Wetteri Oy kuuluu neljän suurimman suomalaisen yksityisen autoliikkeen joukkoon. Wetteri Yhtiöt -konsernin viime vuoden liikevaihto oli 270 miljoonaa euroa ja työntekijöitä konsernissa oli noin 500. Konserni myy Pohjois-Suomen uusista henkilö- ja kuorma-autoista joka kolmannen.