Aurinko antaa nau­riil­le hienon aromin – Lapin kas­ki­nau­ris­ta vil­jel­lään So­dan­ky­läs­sä ja Pel­ko­sen­nie­mel­lä jo 20 heh­taa­ril­la

Nauriinnostoaika on alkamassa Kairalassa Pelkosenniemellä. -Osa nostetaan koneella, mutta suurin osa käsin, kertovat Lauri Ukkola (vas.) ja Jani Jaakkola.
Nauriinnostoaika on alkamassa Kairalassa Pelkosenniemellä. -Osa nostetaan koneella, mutta suurin osa käsin, kertovat Lauri Ukkola (vas.) ja Jani Jaakkola.
Nauriinnostoaika on alkamassa Kairalassa Pelkosenniemellä. -Osa nostetaan koneella, mutta suurin osa käsin, kertovat Lauri Ukkola (vas.) ja Jani Jaakkola.
Kuva: Terttu Pohtila

Naurista viljelevä osuuskunta Arktinen Aurinko haluaa nostaa Lapin kaskinauriin koko maan keittiöväen tietoisuuteen.

– Se on yhtä hyvä ja erikoinen kasvi kuin Lapin puikulaperuna, sanoo osuuskunnan jäsen Jani Jaakkola Pelkosenniemeltä.