Koronavirus: Ro­va­nie­mi lo­pet­taa kou­lu­jen luok­ka-al­tis­tu­mis­ten tie­dot­ta­mi­sen

Koronatesti: Katso Lapin Kansan video: Näin teet ko­ro­na­vi­ruk­sen ko­ti­tes­tin oikein

Aung San Suu Kyin oi­keu­den­käyn­ti jatkuu Myan­ma­ris­sa

YK vetosi jäsenmaihin: "Juntan johtajien ei kuuluisi olla vallassa, vaan telkien takana".

Yangon
Myanmarin syrjäytettyä johtajaa Aung San Suu Kyitä vastaan on nostettu ainakin neljä syytettä. Sunnuntaina Myanmarin mielenosoituksissa oli niiden tähän saakka verisin päivä.
Myanmarin syrjäytettyä johtajaa Aung San Suu Kyitä vastaan on nostettu ainakin neljä syytettä. Sunnuntaina Myanmarin mielenosoituksissa oli niiden tähän saakka verisin päivä.
Kuva: NYEIN CHAN NAING

Myanmarin syrjäytetyn johtajan Aung San Suu Kyin oikeudenkäynnin on määrä jatkua maanantaina. Häntä vastaan on nostettu ainakin neljä syytettä, jotka koskevat muun muassa koronasäännösten rikkomista ja levottomuuksien lietsomista.

Vallan kaapannut sotilasjuntta on niin ikään syyttänyt Aung San Suu Kyitä siitä, että hän olisi ottanut vastaan yli miljoonan dollarin arvosta rahaa ja kultaa.

Aung San Suu Kyin asianajaja Khin Maung Zaw valitti ennen oikeudenkäyntiä, ettei hän ole lainkaan saanut tavata päämiestään, joka on ollut pidätettynä vallankaappauksesta saakka.

Sunnuntaina Myanmarin mielenosoituksissa oli niiden tähän saakka verisin päivä, kun poliisit ja sotilaat tappoivat ainakin 38 mielenosoittajaa. Yhteensä noin 120 protestoijaa on saanut surmansa sen jälkeen, kun juntta kaappasi vallan helmikuun alussa.

– Juntan johtajien ei kuuluisi olla vallassa, vaan telkien takana. Heidän rahantulonsa ja asetoimituksensa on saatava katkaistua heti. Vetoan kaikkiin YK:n jäsenmaihin, jotta ne kuulisivat kehotukseni ryhtyä toimiin, vetosi YK:n Myanmarin ihmisoikeusasiantuntija Tom Andrews.