Pian kylmenee: Lapissa voi olla ensi vii­kol­la pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

kolumni: Miksi työ ei löydä te­ki­jää, eikä tekijä työtä?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Ateismi on bru­taa­li uskonto

Ateismin perustana on "tieteellinen maailmankatsomus". Se perustuu siihen, että absoluuttisesta kuolleesta syntyy elämää ja siihen, että absoluuttisesta tiedottomuudesta syntyy tietoisuus sekä siihen, että absoluuttisesta järjettömyydestä syntyy inhimillinen järki. Ne ovat ateismin perusfundamentit.

Historiassa on ollut valtioita ja yhteiskuntia, joiden ideologisena perustana on ollut ateismi. Niiden politiikka on ollut katastrofaalista – ihmishengellä tai yksilöllisyydellä ei ole ollut mitään virkaa.

Valistuksen tuotteena syntynyt Ranskan suuri vallankumous johti terrorin kautta verilöylyyn. Venäjän vallankumouksen tuloksena ei ollut työväen, vaan byrokratian valta, päätepisteenään gulag. Lenin vaati terroria, verenhimoista politiikkaa vanhojen yhteiskunnallisten rakenteiden hävittämiseksi. Stalin avasi helvetin portit.

Tällainen on ateismin historia poliittisella, valtiollisella ja yhteiskunnallisella tasolla.

Maon Kiinassa miljoonia tuhottiin järjettömistä syistä. Albaniasta rotatkin pyrkivät karkuun. Pol Potin hirmuhallinto pyrki suoraan kommunismiin tuloksena pääkallovuoret. Onnistumisiakin on – kehitysmaa Kuuban terveydenhoitojärjestelmä on erinomainen. Tällainen on ateismin historia poliittisella, valtiollisella ja yhteiskunnallisella tasolla.

Ei "kristillisten" maidenkaan keskuudessa ole moraalittomuudelta vältytty. Orjakauppa oli tärkeä elinkeino, oli noitavainoja, uskonsotia ja niin edelleen, mutta pahuuden ilmentymät johtuivat siitä, että evankeliumit sivuutettiin valtapyyteiden, maallisten intohimojen ja ahneuden takia.

Valistuksen perillinen, tiedemies Charles Darwin totesi: "Villien keskuudessa ruumiillisesti heikot yksilöt karsiutuvat nopeasti, ja eloonjääneet ovat tavallisesti erittäin terveitä. Mutta me sivistyneet ihmiset teemme toisaalta parhaamme vähentääksemme karsiutumista, rakennamme parantoloita vähämielisille, rammoille ja sairaille, säädämme köyhäinhoitolakeja ja lääkärimme käyttävät kaiken taitonsa pelastaakseen jokaisen hengen viime hetkeen asti.

On syytä uskoa, että rokotus on säästänyt tuhansia heikkorakenteisia ihmisiä, jotka aikaisemmin olisivat sortuneet isorokkoon. Niinpä sivistyneiden yhteiskuntien heikoimmat jäsenet pääsevät jatkamaan sukuaan. Kukaan kotieläinten kasvatusta seurannut ei voi epäillä tämän vahingollisuutta ihmiskunnalle."

Ihminen rinnastuu tuotantoeläimeen ja jos hän ei tuota, niin eliminoidaan. Kyseinen ateismin profeetta sai paljon uskovaisia oppilaita, jotka toteuttivat eugeniikkaa, "rotujen" tuhoamisvimmaa, mistä todisteena on holokausti.

Heikki Patronentietokirjailija