Asuk­kai­den olo­huo­ne avat­tiin Ro­va­ka­dul­le

Avajaispäivänä talossa vieraili yli 600 kävijää.

Kansalaistalon avajaisvieraat ikuisti taiteelliseen vieraskirjaan Emma Rask.
Kansalaistalon avajaisvieraat ikuisti taiteelliseen vieraskirjaan Emma Rask.
Kuva: Neuvokas

Rovaniemen Kansalaistalon avajaisia vietettiin viime viikon torstaina Rovakadun ja Ainonkadun kulmauksessa.

Päivän aikana kaupungin asukkaat tutustuivat taloon ja paikallisten järjestöjen toimintaan iloisen tunnelman sekä mukavan tekemisen merkeissä.

Kansalaistalo on kuntalaisten ja järjestöjen yhteinen olohuone, joka tarjoaa asukkaille hyvinvointitietoa, tekemistä ja toimintaa. Asukkaat voivat myös tulla paikalle muuten vain, jutustelemaan ja kohtaamaan muita ihmisiä, kahville tai teelle, tai lukemaan päivän lehden.

Kansalaistalo perustettiin, kun Kansankadulla toiminut Järjestötalo muutti uuden toimitilan entisestä pankin liikehuoneistosta. Kansalaistaloa hallinnoi Rovaniemen Neuvokas ja sinne muuttivat myös muiden muassa Kauppatorin asukastupa ja MoniNet.

Avajaispäivänä Kansalaistalossa vieraili yli 600 kävijää.

Avajaisiin osallistuneet pääsivät ikuistamaan itsensä taiteelliseen vieraskirjaan, ja taidetta pääsi ihailemaan myös talon aulan taidegalleriassa.

Kansainvälistä tunnelmaa koettiin opastetuilla tutustumiskierroksilla, joita oli tarjolla useilla eri kielillä. Päivän aikana toteutettiin myös aina arkipäivisin jaettavat ruokajakelut. Talon tiloissa toimii myös Virtupalvelupiste, jossa kuntalaiset voivat asioida sähköisesti.

Kansalaistalo on perustettu yhteistyönä järjestöjen, Rovaniemen kaupungin ja STEA:n tuella.

Mikä?

Kansalaistalo

Päivittäin tiloissa käy asukkaita, vapaaehtoisia ja yhdistystoimijoita lähes 300.

Tiloissa toimivat vakituisesti Rovaniemen Neuvokas, Kuurojen liitto, Lapin Kilpirauhasyhdistys ry, Lapin vihreät ry, Monikulttuurikeskus MoniNet - Rovalan setlementti ry, Nuorten Ystävät Oy – Resiina Rovaniemi, Pelastakaa Lapset ry – Pohjois-Suomen aluetoimiston Lapin toimipiste, Rovalan Nuoret ry, Sivistysliitto Kansalaisfoorumi Skaf ry, Suomen luonnonsuojeluliiton Lapin Piiri sekä SPR:n Rovaniemen osasto.

Lisäksi tiloja käyttää yli 80 muuta toimijaa.

Rahoittajina Rovaniemen kaupunki ja Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).