lumivyöry: NRK: yksi kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa – ­hen­ki­löl­li­syys ei vielä sel­vil­lä

huoltoasemat: Säh­kö­au­to­jen ke­hit­tyes­sä py­säh­tyä tar­vit­see yhä har­vem­min – tar­koit­taa­ko se kuo­le­maa huol­toa­se­mil­le?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Asioita yhä sel­vit­tä­mät­tä

On ihan pakko puuttua tavallisena enontekiöläisenä peliin. Keskustassa ennen sanottiin ”kansa on puhunut, pulinat pois”. Kuitenkin keskustalaisten parta pärisee, vaikka kannatus kaatui (LK 2.2.).

En yhdy väitteeseen, että nykyvallanpitäjät suhmuroivat. Edellisellä valtuustokaudella hallitus suhmuroi niin lentokentän ostossa kuin sähkölaitoksen myynnissäkin. Lehden mukaan kukaan ei ole saanut henkilökohtaista hyötyä. Sähkölaitoksen myynnissä häviäjiä tuli paljon: enontekiöläiset ja kunta. Enontekiö maksaa nyt sähkön siirron kunnasta, mikä ei ole vähäinen. Samalla kunta menetti ”lehmän”, jota se on lypsänyt sähkölaitoksen perustamisesta lähtien, jo lähes 70 vuotta, vain "muutaman dollarin tähden".

Vieläkään ei ole tullut selväksi se, kuka tai ketkä hakivat Enontekiön Sähkö Oy:lle seitsemän miljoonan euron avustuksen, jonka ehtona oli, ettei kunta omista ko. yhtiötä suoraan eikä välillisesti. Jälkikäteen tehdyt paperit ovat ainakin suhmurointia elleivät jopa jotain muuta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.