Mainos

”A­siak­kaat yl­lät­ty­vät jat­ku­vas­ti mo­ni­puo­li­ses­ta va­li­koi­mas­tam­me” – jal­ki­ne- ja vaa­te­myy­mä­lä Simp­set­ti kätkee si­sään­sä pienen paik­ka­kun­nan helmen

Kun puhutaan yksilöllisestä muodista, ei voida olla puhumatta jalkine-, vaate- ja laukkumyymälä Simpsetistä: se ei toimi isojen ketjuliikkeiden periaatteella, jossa samaa tuotetta myydään massoittain. Samaa tuotetta on tarjolla vain muutama kappale – joten valikoiman monipuolisuus yllättää asiakkaat.

Kauppias Jaana Lassilan opastaa asiakasta Simpsetin myymälässä.
Kauppias Jaana Lassilan opastaa asiakasta Simpsetin myymälässä.

– Kaikki tuotteet mitä Simpsettiin hankimme, me valitsemme henkilökohtaisesti ja mahdollisuuksien mukaan myös sovitamme itse, kertoo Jaana Lassila, Simpsetin yrittäjä.

– Etsimme valikoimiimme tarkoituksella tuotteita ja merkkejä, joita ei löydy ketjuliikkeistä. Sijaitsemme pohjoisessa, joten ensisijaisesti mietimme, sopivatko nämä paikallisiin olosuhteisiin.

Simpsetin ensimmäinen kivijalkamyymälä löytyy Sallasta ja toinen avattiin Kemijärvelle kolme vuotta sitten. Myymälöissä valikoima on puoliksi kenkiä, puoliksi vaatteita, asusteita ja laukkuja.

Kenkiin keskittynyt verkkokauppa on toiminut jo reilut kymmenen vuotta.

Lassilan mukaan asiakkaat yllättyvät kerta toisensa jälkeen myymälöiden kattavista ja monipuolisista valikoimista.

Kevään värit näkyvät jo Simpsetin myymälöissä.
Kevään värit näkyvät jo Simpsetin myymälöissä.

– Enin osa asiakkailta saatavasta palautteesta koskee sitä, ettei olisi voinut uskoa pieneltä paikkakunnalta löytyvän näin hyvää liikettä, Lassila myhäilee.

– Ja useimmiten se palaute on että vau, tästä on pakko kertoa kavereillekin ja pitää tulla uudestaan.

Toimintaa verkossa: ”Pysytään ajassa mukana”

Simpsetti on aktiivinen somessa ja pyrkii muutenkin pysymään ajassa mukana. Facebookissa heillä on reilusti yli 20,000 seuraajaa, mikä on enemmän kuin useilla isommillakin liikkeillä: se jo kertoo panostuksen tasosta.

– Ollaan pyritty siihen, että kun toimitaan niin toimitaan, ja koetetaan pysyä ajassa mukana, Lassila tuumaa.

– Ollaan vähän kaikessa koitettu kehittää ja palvella – muuten ei varmasti voitaisi toimiakaan enää.

Verkkokaupan kenkävalikoimassa pyritään vastaamaan pohjoisessa elävän ja luonnossa liikkuvan ihmisen tarpeisiin – jalkineet soveltuvat täten moneen muuhunkin kuin ostarilla kävelemiseen.

Toimitus on nopeaa, sillä verkkokaupan kenkävalikoima löytyy suurimmalta osin Sallan myymälästä. Samoissa tiloissa toimivat myös Postin ja Matkahuollon palvelut.

Vapaa-ajan jalkineiden osuus myynnistä on lisääntynyt vuosittain.
Vapaa-ajan jalkineiden osuus myynnistä on lisääntynyt vuosittain.

Simpsetistä vastaillaan päivittäin verkkokaupan tuotteiden kyselyihin, ja mielellään: asiakkaita vartenhan liike on olemassa.

Paikallisuus, kotimaisuus, kiitollisuus

Simpsetti on murresana, jota käytetään kun pukeudutaan hieman paremmin: silloin laitetaan simpsetit päälle. Kotimaisessa omistuksessa oleva pienen paikkakunnan helmi onkin kiitollinen, että simpsetit on puettu ylle näinä vaikeina aikoinakin.

– Meillä on uskollisia asiakkaita. Täytyy olla kiitollinen heille, että he muistavat käyttää palveluitamme. Henkilökuntamme on tosi sitoutunutta ja heillä on vahvaa osaamista alalta. Näinä päivinä on tärkeää muistaa, mitä sitoutunut ja osaava henkilöstö merkitsee yrityksille – meidän sisäinen hyvä henki heijastuu totta kai myös asiakkaille. Se on huomattu.

Kengissä ja laukuissa leikitellään kevään väreillä.
Kengissä ja laukuissa leikitellään kevään väreillä.

Lassila tietää paljon pohjoisten paikkakuntien kenkävalikoimista ja osaa hyvällä omatunnolla sanoa, että Simpsetissä valikoima on parhain. Ei tarvitse lähteä isompiin kaupunkeihin hakemaan kenkiä, vaan hämmästyttävää kyllä, pikkupaikkakunnilta voi löytää omansa paremmin kuin hyvin.

Kemijärven myymälä on vain reilun tunnin ajomatkan päässä Rovaniemeltä ja Sodankylästä, ja Salla tunnin päässä Kuusamosta ja Savukoskelta.

SIMPSETTI

Verkkokauppa: simpsetti.fi

Simpsetti Salla: Myllytie 2, 0400 305 448. Avoinna ma–pe klo 10–17 & la klo 10–13.

Simpsetti Kemijärvi: Vapaudenkatu 4, 040 7114 994. Avoinna ma–pe klo 10–17 & la klo 10–13.30.