hotellihankkeet: Inariin on suun­nit­teil­la uusi luk­sus­ho­tel­li Juu­tuan­joen rantaan

Pääkirjoitus: Pakko on hyvä kan­nus­tin hy­vin­voin­ti­alueil­le

Lapin Kansa live: Arctic Volley ja Pölkky Kuusamo koh­taa­vat har­joi­tus­ot­te­lus­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

AS Roma rökitti miehen ali­voi­mal­la pe­lan­neen HJK:n – "Vir­heis­tä ran­gais­taan isolla kä­del­lä"

Rooma
Rooman pelin kulminaatiopiste oli HJK:n Miro Tenhon saama punainen kortti jo vartin pelin jälkeen. Valmentaja Toni Koskelaa tuomarin ja varrin päätös ei lämmittänyt.
Rooman pelin kulminaatiopiste oli HJK:n Miro Tenhon saama punainen kortti jo vartin pelin jälkeen. Valmentaja Toni Koskelaa tuomarin ja varrin päätös ei lämmittänyt.
Kuva: MAURIZIO BRAMBATTI

Jalkapallon miesten Eurooppa-liigassa italialainen suurseura AS Roma voitti Helsingin Jalkapalloklubin 3–0, kun seurat kohtasivat ensimmäistä kertaa ikinä viheriöllä. Vierasjoukkue HJK pelasi ottelun valtaosin vajaamiehityksellä, kun kapteeni Miro Tenho sai 15. minuutilla punaisen kortin rikottuaan AS Roman kärkimiestä Andrea Belottia.

Ottelu oli ensimmäisen puoliajan jälkeen 0–0, mutta vain runsas minuutti toisen puoliajan alkamisen jälkeen Paulo Dybala laukoi maalin. Pari minuuttia myöhemmin maalin teki Lorenzo Pellegrini, ja voiton varmisti Belotti ottelun kolmannella maalilla.

– Aloitimme hyvin ja otimme aloitteen pelistä. Isosta virheestä tullut kevyehkö punainen muutti sitten pelin kuvan, ja ensimmäisen jakson loppua kohden olimme vaikeuksissa. Roma pääsi vaihtamaan välikaistojen kautta puolta hyvin lähellä maaliamme ja syöttämään sekä keskittämään boksiin lähempää ja lähempää. Yritimme tauon muutoksilla tuoda parannusta siihen, mutta toisen jakson alku oli murhaava. Dybala toi Roman hyökkäämiseen aika paljon lisää laatua, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela seuran kotisivulla.

– Harmittaa tietysti, että pelin kuva muuttui jo niin aikaisin, ja yritimme sitten vain selviytyä. Virheistä rankaistaan meitä todella isolla kädellä – siitä meidän täytyy ottaa oppia, kun pelaamme näin laadukkaita vastustajia vastaan. Olen kuitenkin ylpeä siitä, miten miehekkäästi aloitimme ottelun meille poikkeuksellisissa oloissa. Sitä meidän täytyy ehdottomasti ottaa tästä esityksestä mukaan.

Lukuisia kertoja rikkeen kohteeksi joutunut Perparim Hetemaj hankki Klubille vapaapotkun noin puolen tunnin kohdalla. Vapari itsessään ei tuottanut tulosta, mutta Browne pääsi käsiksi paluupalloon vasemmalla laidallaan. Papuauusiguinealainen lähetti erinomaisen pallon boksiin, ja Arttu Hoskonen puski voimalla tolppaan.

HJK on C-lohkossa kahden kierroksen jälkeen pisteittä. AS Roma ja Ludogorets ovat saaneet kolme pistettä, ja Real Betis johtaa kuudella pisteellään. HJK hävisi avauskierroksen ottelunsa kotikentällään Betisille 0–2.

Rooman päävalmentaja Jose Mourinho kätteli Toni Koskelan pelin jälkeen.
Rooman päävalmentaja Jose Mourinho kätteli Toni Koskelan pelin jälkeen.
Kuva: MAURIZIO BRAMBATTI

HJK:n kokoonpano Roomassa: Conor Hazard – Arttu Hoskonen (46’ Aapo Halme), Miro Tenho (15. ulosajo), Jukka Raitala – Pyry Soiri (66’ Anthony Olusanya), Santeri Väänänen, Lucas Lingman (69’ Nassim Boujellab), Perparim Hetemaj (46’ Paulus Arajuuri) – Santeri Hostikka (23’ Matti Peltola), Malik.