Politiikka: Hal­li­tus sopi yl­lät­täen isosta suo­je­lu­pa­ke­tis­ta valtion maille, Lapista on mukana 11 aluetta

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Ar­viol­ta 10–15 pro­sent­tia muis­ti­sai­rais­ta oi­reh­tii käyt­täy­ty­mäl­lä vä­ki­val­tai­ses­ti, etu­jär­jes­tön mukaan hoi­ta­jat pel­kää­vät mennä töihin

Hoivatyöntekijät joutuvat lähes päivittäin kohtaamaan aggressiivisia tai muuten haastavia vanhuksia. Suomen Lähi- ja perushoitajaliiton Superin tekemän kyselytutkimuksen mukaan yli 70 prosenttia hoitajista on kokenut tai havainnut työssään väkivaltaa tai sen uhkaa.

– Hoitajat yksinkertaisesti pelkäävät mennä töihin. On tosi pelottavaa, jos olet yksin yövuorossa ja vastuulla on 30 asiakasta, eikä työpaikalla ole toimivaa hälytysjärjestelmää, Superin asiantuntija Elina Kiuru toteaa.

Itsekontrolli heikkenee

Helsingin yliopiston geriatrian professori Timo Strandbergin mukaan vanhusten aggressiivinen käyttäytyminen johtuu yleensä muistisairaudesta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.