Pääkirjoitus: KOK päästää hyök­käys­so­taa käyvän Venäjän ur­hei­li­jat ke­sä­olym­pia­lai­siin tietyin ehdoin – päätös on pöy­ris­tyt­tä­vä, mutta lin­jas­sa kor­rup­toi­tu­neen jär­jes­tön edus­ta­mien arvojen kanssa

Onnettomuus: Hen­ki­lö­au­to suistui tieltä veteen Ra­nual­la – kul­jet­ta­ja me­neh­tyi on­net­to­muu­des­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Armand Dup­lan­tis kor­keam­mal­la kuin kukaan koskaan – Eugenen MM-kul­ta heltisi ME-tu­lok­sel­la 621

Eugene/Helsinki
Armand Duplantis sinetöi MM-kisojen päätöspäivän huimalla seiväshypyn ME-tuloksella 621. Se tiesi ruotsalaiselle 100000 dollarin ekstratiliä.
Armand Duplantis sinetöi MM-kisojen päätöspäivän huimalla seiväshypyn ME-tuloksella 621. Se tiesi ruotsalaiselle 100000 dollarin ekstratiliä.
Kuva: Robert Ghement

Ruotsin Armand Duplantis voitti seiväshypyn miesten maailmanmestaruuden maailmanennätystuloksella 621. Duplantis ylitti ennätyskorkeuden toisella yrityksellään maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa käydyssä kilpailussa.

Duplantis kohensi Eugenen MM-kisoissa nimissään ollutta ME-tulosta sentillä. Edellisen ennätyksen hän hyppäsi Belgradin MM-hallikisoissa maaliskuussa.

Ja millaisella ylityksellä hän kruunasi MM-kisojen päätöspäivän. Uusi grafiikka kertoi, että väliin jäi vielä kahdeksan senttiä ilmaa.

Vasta 22-vuotias Duplantis on saavuttanut seiväshypyssä olympiavoiton 2021, maailmanmestaruuden 2022 ja Euroopan mestaruuden 2018. Lisäksi hänellä on MM-hopea vuodelta 2019.

Duplantis oli Eugenen finaalissa omilla metriluvuillaan. Toiseksi hypännyt Yhdysvaltain Christopher Nilsen ja pronssia napannut Filippiinien Ernest John Obiena ylittivät 594.

Pronssimitalisti Obiena teki Aasian ennätyksen, mutta ylitti 594 vasta toisella yrityksellä. Nilsen selvisi korkeudesta ensimmäisellään. Seuraava korkeus 600 oli liikaa molemmille.