Mainos

Arctic Weekend ja In­ter­sport Ro­va­nie­mi pitävät yhdessä huolta Lapin las­ku­kan­sas­ta

Laskulajit ovat välineurheilua – siitä ei päästä yli eikä ympäri. Ilman kunnollisia ja sopivia välineitä alamäestä ei pysty nauttimaan täysillä tai riittävän turvallisesti. Arktiset olosuhteet vaativat myös pukeutumiselta paljon. Kylmyys ja kosteus tulisi pitää loitolla, tietenkin tyylistä tinkimättä.

"Ensimmäinen Arctic Weekend vuonna 2017 pystyttiin pyöräyttämään tasan sen ansiosta että Intersport lähti silloin mukaan tukemaan meitä", toteaa Antti Autti (oik.), Arctic Weekendin toinen perustaja. Vieressä Intersportin Ville Puominen.
"Ensimmäinen Arctic Weekend vuonna 2017 pystyttiin pyöräyttämään tasan sen ansiosta että Intersport lähti silloin mukaan tukemaan meitä", toteaa Antti Autti (oik.), Arctic Weekendin toinen perustaja. Vieressä Intersportin Ville Puominen.
Kuva: Simo Vilhunen

Tulevan Arctic Weekendin perinteeksi muodostunut Intersport Kama Workshop tarjoaa jälleen tiukkaa tietoa ja tänä vuonna Intersportin Ville Puomisen mukaan “laajimman valikoiman mitä Suomessa on mahdollista päästä hiplaamaan”.

2019 Arctic Weekendin toiminta keskittyy entistä selkeämmin Korundin ympäristöön. Kama Workshop järjestetään Intersportin myymälän sijaan Korundin pihalle nousevassa teltassa 26.10.2019 alkaen klo 15. Tällä kertaa tuotteita voi myös ostaa suoraan paikan päällä Korundissa.

– Kama Workshop on hyvä ensikosketus esimerkiksi lumiturvallisuusvälineisiin. Meillä pääsee tänä vuonna jopa harjoittelemaan lumivyörypiipperin käyttöä etsinnässä. Ja vaikka käyttö olisikin tuttua, näitä asioita ei voi koskaan kerrata liikaa”, Arctic Weekendin toinen perustaja Antti Autti toteaa.

– Mitä vaatteisiin tulee, suosittelisin jokaiselle tuolla rinteessä verkkarit jalassa pyörivälle, että tulisivat kuuntelemaan mitä sinne verkkareiden alle edes kannattaa laittaa että tarkenee! Pointtina on se, että me pystyttäisiin Arctic Weekendissä jakamaan porukalle sellaistakin tietoa mitä ei keksitä kysyä. Meillä on mukana esimerkiksi Haglöfsin reppujen suunnittelusta ja testauksesta vastaava kaveri sekä legendaarinen vapaalaskija JJ Henttonen spekuloimassa splitboardingia ja nykyajan step-on siteitä. Tottakai perinteitä kunnioittaen siellä pistetään myös jakoon paljon tavaraa. Luvassa on ihan törkeän kovaa meininkiä, Autti intoilee.

Intersport Rovaniemen hyllystä laskija löytää kaiken tarvittavan

Kama Workshopin jälkeen heti seuraavaksi paras paikka välineiden spekuloimiseen on Rovaniemen Intersport. Tästä pitää huolen vuosi vuodelta vahvistunut henkilökunta sekä valikoima. Välineitä löytyy vapaalaskusta freestyleen, suksista lautaan ja aloittelijasta ammattilaiseen.

– Kaikille löytyy oikeat, sopivat välineet ja erikoisempaakin tavaraa saadaan kyllä tilattua, Puominen lupaa.

Puominen suosittelee valitsemaan juuri omaan käyttöön sopivat välineet – olivat ne sitten kalliimpia tai edullisempia kuin ajateltu budjetti.

– Jos välineet eivät toimi, niin ei nämä meidän lajit toimi. Voit toki laskea puuteria sellaisella laudalla tai suksilla jotka eivät ole tehty siihen, mutta kokemus ei ole yhtä hyvä. Väärillä vehkeillä on myös vaikeampi oppia laskemaan. Sä et nauti siitä päivästä millään yhtä paljon kuin kunnon kamoilla, Antti tiivistää.

Laskulajeissa – kuten kaikissa vauhdikkaissa lajeissa – on välttämättä läsnä tiettyjä riskejä. Oikeat välineet ja varsinkin niiden käytön hallitseminen auttavat tekemään lajeista turvallisempia.

– Nyt tuolta hyllystä et löydä kypärää joka ei olisi turvallinen. Kypärät näyttävät vuosi vuodelta paremmilta ja ne ovat myös vuosi vuodelta turvallisempia. Samoin suksien siteet ovat kehittyneet valtavasti. Ne aukeavat tarvittaessa ja ehkäisevät vammoja tehokkaammin, Puominen kertoo.

-
Kuva: Simo Vilhunen

Intersport Rovaniemi ja Arctic Weekend kasvavat yhdessä

Samalla kun Arctic Weekend -tapahtuma on kasvanut ja kehittynyt, myös Rovaniemen Intersportin valikoima sekä osaaminen on vahvistunut. Kysynnän kasvu mahdollistaa panostuksen valikoimaan ja henkilökuntaan. Toisaalta taustalla on myös rohkea ja pitkäjänteinen tietoinen panostaminen alppilajeihin. Asiakkaista ei tarvitse haaveilla, jos uskottavuus, osaaminen tai valikoima eivät ole kunnossa.

– Itselleni sekä laskeminen että välineet ovat intohimo, joka ajaa ottamaan asioista ja tuotteista selvää. Minun lisäksi meillä on esimerkiksi Simosen Juho, SM-tason freestyle-lumilautailija ja Häppölän Juhana, joka on toiminut maahantuontipuolella ja laskenut itse kilpaa boardercrossia mutta nykyään viihtyy suksilla. Uusitalon Mikko on niin ikään laskenut EM-tasolla boardercrossia ja laskenut myös suksilla paljon. Meidän henkilökunnalla on todella monipuolinen ja vahva osaaminen tarjolla niin suksi- kuin lumilautapuolella. Se on meidän ehdoton vahvuus, Puominen kertoo.

Puominen on itse ollut mukana sekä Arctic Weekendin että Rovaniemen Intersportin alppiosaston rakentamisessa. Kaksoisrooli ei tässä tapauksessa aiheuta hämminkiä.

– Kiitosta on tullut puolin ja toisin. Intersportin näkökulmasta se tuo uskottavuutta että meikäläinen tolskaa täällä osastolla päivät pitkät ja palvelee ihmisiä. Naama on tullut tutuksi Arctic Weekendin kautta ja ihmiset osaavat yhdistää meidät. Fiilistellään yhdessä tulevaa talvea ja katsotaan samalla välineet kuntoon.

Autti huomauttaa, että Rovaniemen Intersport on Arctic Weekendin ensimmäinen sponsori ja keskeinen tekijä koko tapahtuman syntytarinassa.

– Intersportissa on järjestetty jo ennen Arctic Weekendiä erilaisia iltamia ja kauppa on sponsoroinut myös laskutapahtumia keskustassa. Ensimmäinen Arctic Weekend vuonna 2017 pystyttiin pyöräyttämään tasan sen ansiosta että Intersport lähti silloin mukaan tukemaan meitä.

– Rovaniemen Intersport on kuitenkin se paikka Lapissa josta löytyy kaikki ne välineet mitä meidän lajeissa tarvitaan. Sillä on hyvä yhteys myös brändeihin ja laadukkaisiin sisältöihin mitä me Arctic Weekendiin ollaan saatu. Me halutaan että se yhteys säilyy, ja että ihmiset tietävät että Intersportiin voi tulla hankkimaan ne välineet mitä Arctic Weekendissä fiilisteltiin ja päästä sitä kautta harrastuksessa eteenpäin”, Autti kiteyttää.

Teksti & kuvat: Simo Vilhunen

Infoboksi

Intersport Rovaniemi   

Asiantuntevasta palvelusta sekä laajasta ja laadukkaasta valikoimasta tunnettu urheilukauppa. Erityisen vahva alppi- ja laskulajien tarjonta ja osaaminen. Myös välineiden huoltopalvelu.    

Sijainti: Kauppakeskus Rinteenkulma 2 krs / Koskikatu 25, 96200 Rovaniemi 

Aukioloajat: Ma-Pe 10–19, La 10–17, Su 12–16   

Arctic Weekend – Inspiraatiota laskukansalle 25.–27.10.2019  

Kolmatta kertaa järjestettävä Arctic Weekend kokoaa laskulajien harrastajat Lapin sydämeen fiilistelemään tulevaa kautta. Tarjolla on kaikkea mitä tulevaan talveen tarvitaan iästä, välineistä ja taitotasosta riippumatta. Työpajoja, luentoja ja leffanäytöksiä, paikallista ruokaa, kauden uutuuksia sekä mahdollisuus laskea oikealla lumella. Arctic Weekendissä nautitaan talven tunnelmasta sekä tavataan vanhoja ja uusia kavereita niin päivällä kuin iltabileissä.   

Hyvä tietää:    Korundin sisäpihalle vapaa pääsy pe 25.10 ja la 26.10 klo 16 asti. Sisältää mm. Yuca food truck, Riglet Park -alue perheen pienimmille sekä la aamuna Suomi Tour -lumilautakilpailun.    

Tutustu tarkemmin ohjelmaan osoitteessa www.arcticweekend.com