Mainos

Apua pi­meil­le tai­pa­leil­le Lumisen Black Fri­days­ta

“Ajaminen ilman lisävaloja on kuin pyörällä ajaminen ilman kypärää tai pyöränvaloa. Onnistuu, mutta turvallisempaa se on oikeilla varusteilla. Kuten pyöränvalojen ja kypärienkin kohdalla, lisävalojen yleistyminen Lapin katukuvaan tapahtuu vähitellen, mutta varmasti.”

Tehokas otsalamppu mahdollistaa ulkoharrastukset myös iltaisin. Otsalamppu toimii erinomaisesti esimerkiksi pyöräilyssä, lenkkeilyssä, sekä hiihtolenkeillä valaisemattomilla laduilla.
Tehokas otsalamppu mahdollistaa ulkoharrastukset myös iltaisin. Otsalamppu toimii erinomaisesti esimerkiksi pyöräilyssä, lenkkeilyssä, sekä hiihtolenkeillä valaisemattomilla laduilla.
Kuva: Kuutti Heikkilä / Roll Outdoors

Olemme lähestymässä kovaa vauhtia vuoden pimeimpiä päiviä, ja lumeton alkutalvi on aiheuttanut Lapin autoilijoille jo monenlaisia harmeja. Työmatkan aikana eteen voi hypätä poroja, hirviä, talviasuun vaihtaneita jäniksiä tai vaikkapa äkäinen metso, ja ilman lunta este tulee näkyviin usein liian myöhään. Helposti autoilijalla tuleekin pohdiskeltua, eivätkö valot voisi näyttää edes hieman paremmin?

Autosi ei valitettavasti osaa vastata kysymykseen, mutta eräs rovaniemeläinen yrittäjä osaa. Rovaniemeläinen Lumise Oy on jo yli kymmenen vuoden ajan toiminut autovalaistusalan edelläkävijänä. Lumisen (ent. Erikoistekniikka) valikoimaan kuuluu auton lisävaloja, työvaloja, otsalamppuja, taskulamppuja, polttimoita ja muita valotuotteita asennustarvikkeineen. Lumisen tavoitteena on lisätä ajoturvallisuutta sekä ajomukavuutta jokaiselle autoilijalle. Liki kolmenkymmenen ammattilaisen tiimi on jatkuvasti valppaana uusien teknologioiden ja trendien varalta, ja asiakaspalvelun osaamista kehitetään jatkuvasti.

– Tunnemme lappilaisen kuskin haasteet ja riskin paikat, ja olemme kehittäneet tuotevalikoimaamme sellaiseksi, että voimme tarjota toimivan lisävalon tai muun valotuotteen jokaiselle autoilijalle tai ulkoilijalle. Valikoimastamme löydät sekä pyöreät että paneelimalliset lisävalot valmiina paketteina johtosarjoineen ja telineineen, sekä automallikohtaisesti juuri sinuun autoosi suunniteltuina setteinä, toteaa Lumisen toimitusjohtaja Kari Kauhanen.

Lisävalojen hyöty on autoilijalle kiistaton. Nykyautoja ei valitettavasti suunnitella pohjoisen kuskien tarpeisiin, mikä näkyy erityisesti valojen riittämättömyytenä. Suomessa riskinä on pimeyden lisäksi lukuisat villieläimet, ja pohjoisessa erityisesti porot. Suomessa ajetaan vuodessa 5000-7000 villieläinonnettomuutta, joista suuressa osassa on osallisena hirvi, poro tai peura. Lisävaloilla voit saada juuri ne kriittiset sekunnit lisää reaktioaikaa, sillä lisävaloilla näet esteet aiemmin. Parempi näkyvyys helpottaa myös silmien rasitusta pitkillä ajomatkoilla.

Lumisen valikoimista löytyy lisävalojen lisäksi myös valoraudat ja muut RST-varusteet.
Lumisen valikoimista löytyy lisävalojen lisäksi myös valoraudat ja muut RST-varusteet.

Lisävaloja myydään pääosin pyöreinä tai paneelimallisina, ja niiden asennus onnistuu usein autoilijalta itseltään, tai esimerkiksi huollon yhteydessä huoltoliikkeessä. Lumisen verkkokaupasta löytyy selkeät ohjeet asennukseen, ja apua löytää myös Lumisen Youtube-kanavalta. Tälle kaudelle uusina tuotteina on tullut esimerkiksi laadukas LuminaLights Scout-mallisto, josta löytyy yhteensä 11 eri lisävaloa. Edullinen Scout-mallisto sopii erityisen hyvin myös sellaiselle autoilijalle, joka etsii autoonsa huomaamatonta lisävaloa, sillä Scout Slim-malliston lisävalot ovat todella siroja vain 4cm korkeudellaan. Toinen suosituksi kohonnut uutuus on tyylikäs ja moderni pyöreä lisävalo Optibeam Operator.

– Meiltä lähtee nyt sesongin aikana tuhansia valoja ympäri maailman. Lisävalot ovat toki tärkeimpiä, mutta myös esimerkiksi peruutuskameroita, tehokkaita työvaloja ja otsalamppuja liikkuu nyt runsaasti. Koronan aiheuttama ulkoliikunnan lisääntyminen näkyy meilläkin, ja olemme varautuneet tähän laajentamalla otsalamppuvalikoimaamme kaikissa hintaluokissa.

Juuri tällä hetkellä Lumisella on käynnissä Black Friday-kampanja, jonka aikana lisävalot ja muut lisävalot löytyvät nyt erittäin edullisesti! Lumisen Black Friday kampanja on käynnissä jo nyt, jotta autoilijoiden ei tarvitse odotella Black Fridayn toimitusruuhkia ilman valojaan.

Lumise haluaa, että asiakkaat saavat tuotteensa perille mahdollisimman nopeasti, ja onkin hionut toimitusjärjestelmäänsä huippuunsa viime vuosina. Tänä vuonna ostoksen mukaan saa käytännöllisen Lumise-heijastintarran, sekä ilmaisen kuukauden HBO-Nordic suoratoistopalvelua. Kaikkien kampanjan aikana ostaneiden kesken arvotaan lisäksi kahden yön majoitus Glass Resort -lasi-iglussa Rovaniemellä, sekä 500€ Finnairin lahjakortti!

Black Friday-tarjoukset ovat voimassa Lumisen verkkokaupassa sekä Rovaniemen myymälässä osoitteessa Teollisuustie 17! Nyt jos koskaan on oikea aika hankkia valoihin päivitystä, sillä pimeyttähän meillä riittää vielä pitkään.