Mainos

Anna valosi loistaa

Voi ei! Taas se on täällä, tämä kylmä ja pimeä aika, syksyn loppu ja talven alku. Ruskan kaunein loisto on takana ja luomakunta valmistautuu uuteen. Oma mieleni haluaisi vielä tarrautua tiukasti kiinni auringon valoon, lämpöön ja lempeisiin tuuliin.

Mutta ei se auta. Autonikkunat pitää varhaisina aamuina jo rapata kuurasta. Talvirenkaat saa vaihtaa alle lähipäivinä. Aikaa ei voi pysäyttää, eikä kelloa voi kääntää taaksepäin. Paitsi sen yhden tunnin, jolloin käännämme viisareita aamuyöllä tunnin kesään päin. Mutta ikävä kyllä pimeä tulee sitten iltaisin vieläkin aiemmin. Mutta toisaalta tässä vaiheessa syksyä, tuo yksi ylimääräinen tunti unta aamulla, tulee koululaisille tarpeeseen. Onneksi on syyslomakin, jolloin koulutyöstä ja velvollisuuksista saa hetken levähtää ja ladata akkuja tulevaan.

Ennen opiskelijat sanoivat syyslomaa karvalakkilomaksi. Silloin he matkustivat kotipuoleen hakemaan talvivaatteetta ja sitä lämmintä karvalakkia. Taidanpa itsekin käyttää osan syyslomasta lasten talvikamppeiden inventointiin ja uusien hankkimiseen. Toppatakkiin vaihtaessa on hyvä tarkistaa, että siinä on tarpeeksi heijastimia.

-

Heijastin pelastaa vuosittain lukuisia ihmishenkiä ja näin vähentää inhimillistä kärsimystä ja murhetta. Pieni asia, mutta niin suuri merkitys. Ja ovathan ne myös ilo silmälle. Ihmisten vaatteissa näkyy tänä päivänä mitä hienoimpia heijastimia. Olen bongannut ainakin muumit, suloisen koirapennun, dinosauruksia sekä kotikaupungin juhlavuosiheijastimet ja lukuisat roosanauhat. Heijastimen tuike pelastaa onnettomuuksilta pimeässä, mutta alakuloisen kaverin päivän voit pelastaa hyväksyvällä katseella ja kohtaamisella.

Pimeyden tuomaa ahdistusta voimme helpottaa pitämällä toisistamme huolta. Pimeä ei tunnu niin pimeältä, kun on joku, jonka kanssa sen voi kokea yhdessä. Monet nuoret ovat tässä esimerkillisiä. Kaveria ei jätetä yksin ja surut ja huolet jaetaan ystävän kanssa. Tästä saimme idean hankkia seurakunnan isosille omat heijastimensa. He ovat valona ympärilleen ja Jumalalle.

Annetaan valomme loistaa, siihen Kristus meitä kutsuu, valoksi toinen toistemme pimeisiin hetkiin.

Kappalainen

Tuuli Kapraali