Nimitykset: Sauli Pah­ka­sa­lo on Lapin Kansan uusi pää­toi­mit­ta­ja

Työelämä: Teol­li­suus­liit­to ja am­mat­ti­liit­to Pro aloit­ta­vat tiis­tai­na työ­tais­te­lu­toi­met, ulos­mars­se­ja Lapissa ja Oulussa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ana­lyy­si: Tal­vi­olym­pia­lais­ten alkuun on reilut kolme kuu­kaut­ta – Mil­lai­set ovat Suomen jouk­kueen näkymät Pe­kin­gin lu­mi­lau­tai­luun, kum­pa­re­las­kuun ja frees­ki-la­jei­hin?

Suomen mitaliputki lumilautailusta on neljän olympiadin mittainen. Menestysjakson aloitti sieviläinen Markku Koski Torinon talvikisojen 2006 pronssimitalillaan. Neljä vuotta myöhemmin oli Peetu Piiroisen vuoro loistaa Vancouverin lumikourussa hopean arvoisesti.

Piskuisen hyvinkääläisen uroteon jälkeen mitalivaltikka palasi pohjoiseen. Kuusamolainen Enni Rukajärvi oli slopestylen palkintokorokkeella sekä Sothissa (hopea) että Pyeongchangissa (pronssi).

Etelä-Korean olympialaisissa sinivalkoisia värejä kannatteli kahdeksan lautailijan joukkue. Viidessä vuodessa lumilautailun lajikehitys on ollut huimaa, ja kilpailu palkintosijoista on kiristynyt tuntuvasti.

Lumilautailu on Suomelle edelleen varteenotettava mitalikortti talvikisoissa, mutta menestymispaineet lepäävät yhä kapeammilla harteilla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.