Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Pääkirjoitus: Ää­nes­tä­jien oi­keus­tur­va vaa­ras­sa – saa­me­lais­kä­rä­jä­la­ki tulisi pi­kai­ses­ti uu­dis­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Alp­pi­val­men­ta­jat vaih­tu­vat ensi kau­dek­si – toi­mi­tus­joh­ta­ja Iiro Kau­ko­nie­mi: "Val­men­ta­ja­mark­ki­nat ovat nyt kii­vaim­mil­laan, nimet ovat sel­vil­lä tou­ko­kuus­sa"

Kansainvälinen alppihiihtokausi on ohi, ja kotimaan parhaimmisto on ratkomassa Suomen mestaruuksia Kolarin Ylläksellä. SM-viikko on perinteisesti ajoittunut huhtikuun alkupuolelle.

– Muitakin mahdollisuuksia SM-alppiviikon järjestämiseen olisi, esimerkiksi helmikuun ensimmäinen viikko. Kansainvälisen kilpailukauden jälkeen pidettävillä SM-kisoilla on sekä hyviä että huonoja puolia. Kärkilaskijat voivat potea jonkinlaista kilpailuväsymystä, kun takana on pitkä kausi, kisoja seuraamaan tullut Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Iiro Kaukoniemi tuumii.

Kevät on myös aikaa, jolloin valmentajamarkkinat ovat kiivaimmillaan. Suomen maajoukkueiden päävalmentajat vaihtuvat, ja uusia etsitään paraikaa. Naisten joukkuetta on valmentanut ranskalainen Nicolas Burtin ja miesten joukkuetta sveitsiläinen Osi Inglin, joka toimii Ylläksellä td:nä eli vastaa sääntöjen mukaisesta toiminnasta kilpailuiden järjestämisen aikana.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.