Lakko alkaa:: Tänään alkava lakko su­pis­taa hiih­to­kes­kus­ten au­ki­olo­ai­ko­ja ja sulkee osan rin­teis­tä – lakon pii­ris­sä hissit ja vä­li­ne­vuok­raa­mot

Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Tilaajille

Al-Ho­lin kaoot­ti­sel­la lei­ril­lä sur­mat­tu asuk­kai­ta te­loi­tus­tyy­liin – Suomen eri­tyis­edus­ta­ja lasten ko­tiu­tu­su­ra­kas­taan: "Y­li­voi­mai­ses­ti vaa­ti­vin­ta, mitä olen tehnyt"

Jussi Tannerilla on toimeksianto, joka voisi olla helpompikin. Hänen vastuullaan on ulkoministerin erityisedustajana valmistella ja toteuttaa Koillis-Syyrian leireillä olevien suomalaisten kotiutuksia. Leireillä on yhä puolenkymmentä äitiä ja toistakymmentä lasta. Hallituksen linjaukseen perustuvat kotiutukset herättävät intohimoja palaajien Isis-kytkösten vuoksi. Tanner kertoo haastattelussamme, millaisen tilanteen keskellä suomalaiset elävät pahamaineisessa al-Holissa ja rauhallisemmalla Rojin leirillä.

Bosnialainen äiti osoitti syyskuussa mieltään Sarajevossa vauhdittaakseen perheenjäsentensä kotiuttamista Syyriasta.
Bosnialainen äiti osoitti syyskuussa mieltään Sarajevossa vauhdittaakseen perheenjäsentensä kotiuttamista Syyriasta.
Kuva: FEHIM DEMIR

Alkuvuoden aikana on surmattu kymmeniä. Väki majoittuu teltoissa säästä riippumatta. Ravinto ja hygienia ovat puutteellisia.

Muun muassa näin voi kuvailla oloja al-Holin leirillä Koillis-Syyriassa, jonka reilun 60 000 asukkaan joukossa on yhä myös suomalaislapsia äiteineen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.