Tähtijuttu: Sallaan muut­ta­nut brit­ti­per­he muunsi kou­lu­bus­sin ma­joi­tus­ti­lak­si

Kolumni: Tunsin kerran nuoren ve­nä­läis­mie­hen, ja nyt mietin, onko hän kut­sun­to­ja pa­ke­ne­vien jou­kos­sa

Äiti jän­nit­ti, kyy­ne­leh­ti ja yl­lät­tyi hiih­tä­jä­si­sa­rus­ten upeana päi­vä­nä: "Huikea homma!"

Lenzerheide/Helsinki
Kerttu Niskanen (keskellä) tuuletteli uransa kolmatta maailmancupin osakilpailuvoittoa. Toiseksi tuli Ruotsin Ebba Anderson (vas.) ja kolmanneksi Venäjän Natalia Neprajeva.
Kerttu Niskanen (keskellä) tuuletteli uransa kolmatta maailmancupin osakilpailuvoittoa. Toiseksi tuli Ruotsin Ebba Anderson (vas.) ja kolmanneksi Venäjän Natalia Neprajeva.
Kuva: PETER SCHNEIDER

Suomalaisen maastohiihdon supersisarukset Kerttu Niskanen ja pikkuveljensä Iivo Niskanen juhlivat Sveitsin Lenzerheidessä parin tunnin sisään, kun Kerttu nousi vaikuttavalla loppuosuudella naisten 10 kilometrin perinteisen ykköseksi ja Iivo hallitsi miesten 15 kilometrin perinteistä maaliin asti. Samaan aikaan koti-Suomessa Vieremällä meni parituntinen tunteiden vallassa.

– Huikea homma! Kyyneleet tulivat, väkisinkin, Kertun ja Iivon äiti Tarja Niskanen kuvaili täysosumailtapäivää.

Kertulle voitto on uran kolmas maailmancupissa, Iivolle seitsemäs. Samaan päivään ensimmäinen, ja yllättävä. Ja tietenkin niin jännittävä.

– Kerttu oli tosi yllätys, Iivolta vähän tätä odotettiinkin. Ja nyt sitten saa olla molempien puolesta iloinen, äiti-Tarja sanoi ylpeyttä äänessään.

– Sai todella jännittää (Kerttua), väliaikoja tuli niin jälkijunassa. Jännitti koko ajan, että miten jaksaa, äiti naurahti vielä.

Tuplavoitto maailman ainakin tämän päivän parhaille perinteisille Niskasille sai tietenkin myös suut makeaksi.

– Kakkukahvit justiinsa herkuteltiin. Eikä tässä ole viesteihin ehditty vielä vastata, onnitteluja on piisannut, Tarja Niskanen kertoi.