kolumni: Kan­nat­taa­ko päih­teis­tä kertoa lää­kä­ril­le?

pääkirjoitus: Saa­me­lais­pa­lis­kun­tien enem­mis­tön lähtö Pa­lis­kun­tain yh­dis­tyk­ses­tä on kova isku po­rol­lis­ten edun­val­vo­jal­le – mitä läh­ti­jät vies­ti­vät teol­laan?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Airbnb-ma­joit­ta­jien määrä kas­va­nut rä­jäh­dy­mäi­ses­ti Ro­va­nie­mel­lä – "Muis­tut­taa jo kau­pal­lis­ta ma­joi­tus­ta"

Rovaniemen alueen Airbnb -vertaismajoitustoiminta on kasvanut räjähdysmäisesti kuluneen kahden vuoden aikana, ilmenee matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin (MTI) juuri julkaisemista tiedoista.

Maaliskuussa 2016 Rovaniemellä oli markkinoilla 136 Airbnb-kohdetta, ja vuoden 2017 marraskuussa kohteita oli jo lähes 500.

–Vuokrakohteiden määrä on merkittävä, kun se suhteutetaan kaupungin kokoon. Esimerkiksi Oulun vastaava luku on tällä hetkellä 184 Airbnb-kohdetta, kertoo MTIn ja Lapin yliopiston tutkija tutkija Maria Hakkarainen.

Airbnb-majoituksen kasvu on noudattanut Lapin ja erityisesti Rovaniemen alueen matkailun yleistä kehitystä. Suosituin välityksessä oleva kohdetyyppi on kokonaan vuokralle tarjottava yhden makuuhuoneen asunto.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.