Tilaajille

Ai­no-Kai­sa Pekonen toivoo, että hoi­va­ko­tien hoi­ta­jat eh­ti­si­vät soittaa van­huk­sen lä­hei­sil­le – Mi­nis­te­ri käy pu­hu­mas­sa omille iso­van­hem­mil­leen par­vek­keen alta

Lähihoitajanakin työskennellyt sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) on ministereistä ainoa, joka on tehnyt töitä terveyskeskuksen vuodeosastolla. Hänen mielestään koronakriisissä ei saa toistaa 1990-luvun laman virheitä ja leikata ihmisten toimeentulosta ja palveluista. Hoivakotien henkilökunnalle hänellä on pyyntö: Soittakaa omaisille, jotka eivät saa nyt tavata läheisiään.

Kun Riihimäen kaupunginvaltuutetut Erja ja Rauli Hirviniemi (vas.) ehdottivat tyttärelleen Aino-Kaisa Pekoselle vuoden 2004 kunnallisvaaleihin ehdokkaaksi lähtemistä, tytär ensin kieltäytyi. Perustelu oli, että hän ei osaa olla mikään poliitikko.

Rauli Hirviniemi vastasi, että politiikka on tavallisten ihmisten tavallisten asioiden hoitamista. Koska tyttärellä kolmen pojan äitinä oli parannusehdotuksia kotikaupungin kehittämiseksi, valtuustossa hän saisi niitä edistettyä.