Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

mainos : Syys­mark­ki­na­tar­jous, Lapin Kansa Digi 2,99 €/viik­ko. Tilaa tästä.

Aika kulkee – Anas­ta­sia Lob­kovs­kin ly­hyt­elo­ku­vat ker­to­vat ih­mi­sis­tä ajan pyör­teis­sä

Elokuvantekijä Anastasia Lobkovskin näyttely Ihminen ja aika tarjoaa arkisia kuvia elämän kirjon varrelta. Studio Mustanapassa esillä oleva näyttely koostuu lyhytelokuvista, joita yhdistävät kasvamisen ja ajan kulumisen teemat. Tarinoiden keskiössä ovat ihmiset eri-ikäisinä, haavoittuvaisina ja pieninä ajan pyörteiden keskellä, mutta myös loputtoman vahvoina ikinä menettämättä toivoa.

Näyttelyssä on esillä kolme lyhytelokuvaa. The Boy who was afraid of Nothing -elokuvassa teini-iän kynnyksellä oleva poika yrittää käsittää maailmaa ja pelkää irrationaalista, kunnes kohtaa ihmeellisesti metsän hengen, joka tuo rauhaa.

Hehkussa kuusikymppinen mies haikailee menneen vaimonsa perään, mutta seuralainen haluaa vain seksiä. Köydenvetoa on puolestaan elokuvallinen vastine haikulle. Se on kuvaelma naisesta ja miehestä jotka kohtaavat eri aikoina samassa puutarhassa. Elokuva on kuvattu 16 mm filmille.

Anastasia Lobkovski on kuvataiteilija ja elokuvantekijä. Hän on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemista 2013 ja elokuvataiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Elokuvataiteen osastolta 2017

Anastasia Lobkovskin teoksia on ollut esillä Helsingin Taidehallissa, Jyväskylän Taidemuseossa ja Aratoi-museossa Uudessa-Seelannissa. Lisäksi hänen teoksiaan on nähty useilla kansainvälisillä festivaaleilla kuten Edinburghin elokuvajuhlilla Skotlannissa, BFI London International Film Festivaleilla Englannissa, Fantaspoa-festivaaleilla Brasiliassa ja Moondance-elokuvafestivaaleilla Yhdysvalloissa.

Ihminen ja aika – Anastasia Lobkovskin näyttely Studio Mustanapassa (Kairatie 3) 1.8. asti.