pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen yritys rat­kais­ta van­hus­hoi­van epä­koh­dat hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sel­la epä­on­nis­tui ja pahensi alan on­gel­mia – nyt hyvät neuvot ovat kalliit

kolumni: Koirasi osaa sen, mistä saatat vain haa­veil­la

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 5: Eevi, Reino, Piija ja Kek­ko­nen

AC Oululle voitto, Mosalle pu­nai­nen – Rafael da Silva Floro vii­meis­te­li ou­lu­lai­sil­le kah­des­ti

Oulu/Vaasa
AC Oulun Moshtagh Yaghoubin peli päättyi suoraan punaiseen, joten edessä on jälleen ainakin kahden peli huili.
AC Oulun Moshtagh Yaghoubin peli päättyi suoraan punaiseen, joten edessä on jälleen ainakin kahden peli huili.
Kuva: Sami Aspelund

Värikkään ongelmapelaajan maineessa olevan Moshtagh Yaghoubin alkuaskeleet miesten jalkapalloliigassa pelaavassa AC Oulussa ovat olleet horjahtelevat.

Keskikenttämies pelasi kauden avauspelissä 60 minuuttia, minkä jälkeen loukkaantuminen ja sairastelu pitivät miehen sivussa. Kalevan tietojen mukaan poissaolo jatkui päävalmentaja Ricardo Duarten kanssa ilmenneiden erimielisyyksien takia. Kaksikko otti kiivaasti yhteen AC Oulun harjoituksissa 28. huhtikuuta.

Perjantain AC Oulu–Honka-pelissä tähtihankinta Yaghoubi palasi viimein oululaisten avauskokoonpanoon, mutta hän sai suoran punaisen kortin 70. minuutilla oululaisten johtaessa 1–0.

Honka tuli ylivoimalla tasoihin, mutta ratkaisumaalin iski 90. minuutilla rangaistuspotkusta AC Oulun Rafael Floro. Hän teki myös joukkueensa avausmaalin.

– Tosi hyvältä tuntuu. Meillä on ollut hankalaa, kun jengiä on tippunut pois. Nyt oli kova joukkue vastassa ja voitimme vieläpä alivoimalla, AC Oulun 18-vuotias puolustaja Miika Koskela iloitsi.

Heikon alkukauden pelannut SJK voitti vieraissa VPS:n 1–0.

SJK:n Daniel Håkans viimeisteli Pohjanmaan joukkueiden kohtaamisessa ainoan maalin toisen puoliajan alussa. Osuma oli komea, sillä Håkans riisti pallon, esitti maukkaat harhautukset ja laukoi pallon maaliin.

SJK jatkaa sarjataulukossa viimeistä edeltävänä. Joukkue on kerännyt seitsemästä pelistään kuusi pistettä. VPS:llä on seitsemän pistettä.

Pirteän kevään pelannut Honka kärsi kauden toisen tappionsa. Joukkue on sarjataulukossa kolmantena kerättyään seitsemästä pelistään 13 pistettä.