ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

AC Oulu jahtaa paikkaa eu­ro­pe­lei­hin – Arlind Sejdiu kat­kai­si FC Lahden karmean nol­la­put­ken, edessä silti raas­ta­vat kar­sin­ta­pe­lit

Oulu

FC Lahden maaliton putki kesti yli kymmenen tuntia, ja sisälsi viisi peliä miesten jalkapalloliigassa ja yhden Suomen cupin välierän.

Putken pisti poikki Oulussa syntynyt Arlind Sejdiu, joka kavensi tilanteeksi 1–2 AC Oulun vieraana. Maali jäi pelin viimeiseksi.

– Maalin tekemisestä tulee totta kai aina hyvä fiilis, mutta olisin halunnut enemmän joukkueen takia, Sejdiu viittasi pelin häviämiseen.

Sunnuntain tulokset varmistivat lopullisesti sen, että FC Lahti joutuu karsimaan liigapaikastaan Ykkösen toiseksi sijoittuvaa joukkuetta vastaan. Sitä ennen on ohjelmassa kaksi panoksetonta liigapeliä.

– Menemme peli kerrallaan ja yritämme saada pelimme toimimaan. Uskon ja luotan sataprosenttisesti, että se onnistuu.

Maali oli Hongan kasvatille Sejdiulle kauden ensimmäinen ja uran neljäs liigaosuma. Sukujuurtensa takia hän on edustanut alle 21-vuotiaissa Kosovon maajoukkuetta.

Hyvässä lennossa oleva AC Oulu varmisti voitollaan alemman loppusarjan ykkössijan ja paikan eurolopputurnaukseen, jossa panoksena on paikka Konferenssiliigan karsintoihin.