Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Rikos: Vä­ki­val­tai­nen ve­lan­pe­rin­tä Ro­va­nie­mel­lä toi 37-vuo­tiaal­le nai­sel­le reilut kaksi vuotta van­keut­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

80-vuo­tias Ro­va­nie­men re­ser­vi­up­see­ri­ker­ho juhlii sun­nun­tai­na – juhlaan vapaa pääsy

Rovaniemen reserviupseerikerho juhlii 80-vuotista taivaltaan maanpuolustusjuhlassa.

Reserviupseerikerho perustamiskokous pidettiin Pohjanhovissa 28. päivänä tammikuuta 1937. Paikalle oli tullut 23 upseeria.

Juuri ennen sotien syttymistä yhdistyksessä oli 46 jäsentä, ja sotien jälkeen kerhon jäsenmäärä lähti nopeaan nousuun ja toiminnan määrä lisääntyi merkittävästi. Huippuvuosina jäseniä on ollut liki 400. Tuolloin toiminnan painopiste oli urheilutoiminnassa ja huoltotyössä.

Vuosien varrella jäsenmäärä on vaihdellut, ja poliittinen ilmapiiri on vaikuttanut halukkuuteen osallistua reserviläistoimintaan. Aktiivisia toimijoita on kuitenkin aina löytyny.

Tällä hetkellä kerhoon kuuluu runsaat 250 jäsentä, ja toiminta on monipuolistunut entisestään. Urheilutoiminnan rinnalle on tullut aktiivinen ampumatoiminta, sekä koulutustyö, jonka painopisteenä ovat johtamistaidot ja sotilaalliset valmiudet. Tärkeässä osassa kerhon toiminnassa on myös perinnetoiminta kunniavartioiden ja maanpuolustusjuhlien muodossa.

Seppeleenlasku sodissa kaatuneiden muistomerkille (Vapaudentie 34) su 29.1. klo 11.15. Onnittelujen vastaanotto ja kahvitilaisuus klo 12 ja maanpuolustusjuhla klo 13 Lyseonpuiston lukiolla, Ruokasenkatu 18. Vapaa pääsy.