Mainos

24-vuo­tias lap­pi­lai­nen yrit­tä­jä Taisto liittyi Lapin Yrit­tä­jiin heti uransa al­ku­tai­pa­leel­la: "Kuten ko­ro­na­krii­sis­sä­kin on huo­mat­tu, aina tulee ti­lan­tei­ta, kun tar­vit­see apua. Etenkin la­ki­neu­von­ta on todella ar­vo­kas­ta"

Lapin Yrittäjät toimii alueen yrittäjien edunvalvojana, tukena ja verkostona. Rovaniemeläinen yrittäjä Taisto liittyi nopeasti yrittäjäjärjestöön, sillä hän kokee tärkeäksi, että on olemassa taho, joka auttaa.

Taisto Hietala - Napapiirin Autohuollon yrittäjä
Taisto Hietala - Napapiirin Autohuollon yrittäjä

24-vuotias Taisto Hietala toimii yrittäjänä Napapiirin Autohuollossa Rovaniemellä. Napapiirin Autohuolto on monimerkkihuoltokorjaamo sekä rengasmyymälä, jota Taisto pyörittää kahden työntekijänsä kanssa.

– Yrittäjyys on ollut haaveissani pienestä asti. Olen yrittäjäperheestä, mikä on varmaankin kasvattanut intohimoani yrittäjyyttä kohtaan. Tällä hetkellä Napapiirin Autohuollolla menee hyvin, sillä asiakasmäärä on kasvanut rutkasti viimeisen vuoden aikana. Keväällä tuli 3-4 viikon taantuma koronan vuoksi, mutta siitä vauhti lähti kiihtymään kovaa vauhtia, Taisto kertoo.

Taisto liittyi heti yrittäjyytensä alkutaipaleella mukaan Lapin Yrittäjiin, joka on yksi Suomen suurimman elinkeinoelämän järjestön, Suomen Yrittäjien, aluetoimijoista. Lapin Yrittäjät toimii lappilaisten yrittäjien asialla: tukee ja auttaa yrittäjiä merkittävällä asiantuntija-avulla, tapahtumilla ja koulutuksilla, mitkä auttavat yritystoiminnassa, sen kasvattamisessa sekä muiden alueen yrittäjien tapaamisessa. Lisäksi Lapin Yrittäjät vie yrittäjien viestiä päättäjille ja kuntavaikuttajille yrittämisen edellytyksien parantamiseksi.

– Kun minusta tuli yrittäjä, halusin olla osana yhteisöä. Lapin Yrittäjien kautta saan hyviä verkostoitumismahdollisuuksia sekä jäsenetuja. Yrittäjien jäsenkortilla olen hyödyntänyt etenkin polttoainealennuksia, Taisto kertoo.

– Jos toimii yrittäjänä, suosittelen ehdottomasti liittymään mukaan Yrittäjiin. Kuten koronakriisissäkin on huomattu, aina tulee tilanteita, kun tarvitsee apua. Tätä varten on olemassa taho, joka auttaa. Etenkin Yrittäjien lakineuvonta on todella arvokasta, Taisto jatkaa.

Miten Yrittäjät auttaa yrittäjä?

Lapin Yrittäjät pähkinänkuoressa

Lapin Yrittäjät on olemassa lappilaisia yrittäjiä varten; järjestö raivaa esteitä yrittäjyyden tieltä ja toimii yhteiskuntavaikuttajana yrittäjyyden edistämiseksi. Lapin Yrittäjät vaikuttaa Suomen Yrittäjien aluetoimijana; jäsenet ovat osa Suomen suurinta elinkeinoelämän vaikuttajaverkostoa ja Lapin maakunnan suurinta elinkeinoelämän järjestöä. Tällä hetkellä yrittäjäjärjestö tekee jatkuvasti töitä sen eteen, että yrittäjät selviäisivät koronakriisistä mahdollisimman hyvin – niin tässä hetkessä kuin kriisin jälkeenkin.

Vahvaa vaikuttamista

Yrittäjät on jatkuvasti yhteydessä päättäjiin sekä kuntavaikuttajin esittäen keinoja yritysten ja yrittäjien aseman parantamiseksi. Järjestöä myös kuullaan – esimerkiksi nyt koronapäätösten valmistelussa Yrittäjät on ollut eduskunnassa useimmin kuultu järjestö.

Koronakriisi keskitti yrittäjäjärjestön vaikuttamisen sen ympärille. Yrittäjät tekee vaikuttamistyötä kuitenkin jatkuvasti eri teemojen ympärillä - täältä löytyy lista vaikuttamisen tuloksista, jotka järjestö sai aikaan vuonna 2019.

Apu yhden soiton päässä

Tavallisissakin oloissa erittäin käytetty yrittäjäjärjestön valtakunnallinen neuvontapuhelin auttaa jäsenyrittäjiä maksutta; linjoilla odottaa yli 100 eri alan lakiasiantuntijaa valmiina auttamaan ongelmissa. Koronakriisin alkuaikana Yrittäjät vastaanotti jäseniltään tuhansia puheluita viikossa ja auttoi heitä esimerkiksi lomauttamiseen, tukien hakemiseen, vuokrien neuvotteluun ja rahoituksen saamiseen liittyvissä kysymyksissä. Koska puhelinneuvonta uhkasi välillä ruuhkautua, avattiin myös mahdollisuus jättää yhteydenottopyyntö tai kysymys.

Lisäksi Lapin Yrittäjien toimiston henkilökunta on valmiina vastaamaan lappilaisten yrittäjien kysymyksiin.

Jatkuva informaatio

Yrittäjäjärjestö pitää yrittäjät jatkuvasti informoituna heitä koskevista ajankohtaisista aiheista ja ilmiöistä. Koronakriisin aikana Yrittäjät perusti Kaikki koronasta yrittäjälle -verkkosivun, jonne päivittyy jatkuvasti olennaista tietoa koronaviruksesta yrittäjälle. Sivustolta löytyy esimerkiksi koronauutiset, tiedotteet, blogit, ohjeet sekä koulutustallenteet.

Lisäksi Lapin Yrittäjien omat verkkosivut päivittyvät jatkuvasti, mistä löytyy ajankohtaiset uutiset eri aiheista lappilaisille yrittäjille.

Ajantasaista tietoa sosiaalisessa mediassa

Lapin Yrittäjien Facebook, Instagram, Twitter ja LinkedIn päivittyvät jatkuvasti ajankohtaisista uutisista, jotka lappilaisten yrittäjien on hyvä tietää. Lisäksi Suomen Yrittäjien somekanavat tarjoavat valtakunnallisen näkymän yrittäjäuutisin. Koronakriisin alussa yrittäjäjärjestö perusti myös hyvin aktiivisen #ostapieneltä Facebook-ryhmän, johon kuuluu yli 15 000 henkilöä. Ryhmässä yrittäjät saavat vertaistuen lisäksi neuvontaa koronaan liittyvissä kysymyksissä.

Maksuttomat koulutukset

Yrittäjät pitää jatkuvasti verkkokoulutuksia eri aiheista yrittäjille. Koulutusaiheina ovat olleet koronaviruspandemian aikaan esimerkiksi tukimuotojen hakeminen, lomauttaminen ja verkkomyynnin edistäminen. Lisäksi koulutuksia järjestetään myös muista aiheista, kuten yrityksen markkinoinnista ja taloudesta.

Maksuttomat oppaat

Yrittäjät on koonnut useita maksuttomia oppaita, joista saa käytännön vinkkejä yritystoiminnan eri vaiheisiin sekä osa-alueisiin. Koronakriisin aikana moni yrittäjä on miettinyt liiketoiminnan siirtämistä verkkoon, minkä vuoksi Yrittäjät loi pikaoppaan verkkomyynnin kasvattamiseen.

Mentorisi.fi -palvelun

Yrittäjäjärjestö on avannut mentorisi.fi -palvelun, josta yrittäjät voivat hakea vertaistukea ja vinkkejä oman yrityspolkunsa varrelle. Onpa sitten aloitteleva yrittäjä tai jo pidempään yrittäjänä toiminut konkari – palvelu on avoin kaikille yrittäjille ja sinne voi ilmoittautua, jos haluaa löytää itselleen luotettavan mentorin tai toimia itse kuuntelevana korvana toiselle yrittäjälle. Mentoria voi etsiä ainoastaan yrittäjät, mutta mentoriksi voi ryhtyä, vaikka ei itse toimisi yrittäjänä.

Yhteistyö kunnan kanssa

Lapin Yrittäjät on jatkuvasti yhteydessä lappilaisiin kuntapäättäjiin. Lisäksi Yrittäjät laati yhdessä Kuntaliiton kanssa kunnille suositukset siitä, miten ne voivat auttaa yrityksiä ja samalla asukkaitaan selviämään koronakriisistä.

Julkisiin hankintoihin osallistuminen

Jos asiakasvirta on tyrehtynyt koronakriisin vuoksi tai yrittäjä haluaa muuten vaan lisätä kassavirtaa uusilla keinoilla, kannattaa tarkistaa, voisivatko kuntien julkiset hankkijat toimia ostajina ja tarjota näin lisää bisnestä. Yrittäjäjärjestö auttaa tässä.

Lapissa toimiva hankinta-asiamies Susanna-Sofia Keskinarkaus auttaa lappilaisia yrittäjiä maksutta julkisiin hankintoihin liittyvissä asioissa. Lisäksi julkisten hankintojen koulutustallenteesta sekä oppaasta löytyy tietoa siitä, mikä ylipäätään on julkinen hankinta, mistä tarjouspyynnöt löytyvät ja mitä hankinnoista on hyvä tietää.

Rahalliset alennukset

Yrittäjät tarjoaa jäsenilleen rahallisia alennuksia eri tuotteista ja palveluista, kuten vakuutuksista, liittymistä, polttoaineesta, asiakastiedosta, tukkukaupasta, lounasseteleistä, hotelliöistä, lennoista, lehtitilauksista ja laivamatkoista.

Yhdessä enemmän - kaikille uusille Lapin Yrittäjien jäsenille 35€ Elisan lahjakortti!

Kesän ajan kaikki Lapin Yrittäjiin liittyvät uudet jäsenet saavat liittymisen yhteydessä 35€ arvoisen lahjakortin Elisan myymälöihin. Lahjakortti käy laitteisiin, lisätarvikkeisiin ja muihin fyysisin tuotteisin. Lahjakortti on voimassa vuoden sen myöntämishetkestä, ja se lähetetään postitse jäsenmaksun maksamisen jälkeen. Kampanja on voimassa 31.8.2020 asti.

”Yrittäjäjärjestöä ei ole olemassa ilman jäseniä - jokainen uusi jäsen vahvistaa järjestön vaikuttavuutta ja vie näin lappilaisen yrittäjän asemaa eteenpäin. Mitä enemmän meitä yrittäjiä on yhdessä, sitä painavampi sanamme on.”

-

Tässä yhteisössä on voimaa, ole sinäkin osa Yrittäjiä >>