Yli 80-vuo­tiaat voivat nyt varata ajan ko­ro­na­ro­ko­tuk­seen Ro­va­nie­mel­lä – Ro­ko­tuk­set an­ne­taan kau­pu­gin­ta­lol­la

Koronarokotteiden antaminen etenee Rovaniemellä

Koronarokotukset annetaan Rovaniemen kaupungintalolle perustetulla rokotuspisteellä.
Koronarokotukset annetaan Rovaniemen kaupungintalolle perustetulla rokotuspisteellä.
Kuva: Anssi Jokiranta

Rovaniemen kaupunki laajentaa ikäihmisten koronarokottamista kuluvan viikon aikana. Keskiviikosta 20.1. alkaen rokotetaan yli 80-vuotiaita rovaniemeläisiä, jotka eivät ole kaupungin ikäihmisten palveluiden piirissä. Rokotukset annetaan kaupungintalolla.

Rokotusajan voi varata kansalaisen sähköisen ajanvarauspalvelun kautta. Uusia rokotusaikoja lisätään sen mukaisesti, kuin rokotetta on saatavilla.

Mikäli sähköisen ajanvarauksen käyttäminen ei ole mahdollista, voi rokotusajan varata myös puhelimitse.

Yli 80-vuotiaan kanssa samassa taloudessa asuvalle ikäihmiselle voidaan antaa koronarokote saman käynnin aikana. Molemmille tulee kuitenkin varata oma rokotusaika ennen rokotuspisteelle tulemista.

– Jos et kuulu nyt rokotettavien ikäihmisten ryhmään, toivomme sinulta malttia oman vuorosi odottamisessa. Nyt meidän on tärkeää taata rokotteen riittävyys suurimmassa sairastumisvaarassa oleville riskiryhmille. Auta siis ikääntynyttä läheistäsi varaamaan aika rokotukseen, mutta odota vielä omaa vuoroasi. Kaikki halukkaat tulevat saamaan rokotteen vuorollaan. Tiedotamme jatkuvasti rokotustilanteen etenemisestä, kertoo palvelualuepäällikkö Kaisa Kuusela Rovaniemen kaupungilta tiedotteessa.

Kaupungin ikäihmisten palveluiden piirissä olevien ikäihmisten rokotukset jatkuvat ja laajentuvat myös tämän viikon aikana. Heidät rokotetaan ikäihmisten palveluiden henkilökunnan toimesta, eli heille ei tarvitse varata aikaa rokotukselle kaupungintalolle.

Kaupungin henkilöstön rokottamisesta vastaa työterveyshuolto Lappica Oy.  Kaupungin henkilöstön rokottaminen etenee erikseen laaditun rokotussuunnitelman mukaisesti.

Rokotuspiste kaupungintalolla

Koronarokotukset annetaan kaupungintalolla, johon on perustettu rokotuspiste. Sisäänkäynti rokotuspisteelle on kaupungintalon pääoven kautta.

Rokotuspisteelle voi tulla vain ajanvarauksen perusteella, muille rokotuksia ei ole tarjolla.

Aikaa rokotuskäynnille on syytä varata noin puoli tuntia. Rokotuksen ottajan kannattaa pukeutua niin, että toinen olkavarsi saadaan helposti näkyville. Päällystakit voi jättää kaupungintalon aulan naulakkoon ja omaa rokotusvuoroa odottaessa on syytä ottaa Kela-kortti valmiiksi saataville.

Rokotuspisteellä noudatetaan annettuja hygieniaohjeita. Paikalla on muun muassa saatavilla kasvomaskeja ja käsidesiä. Toivomme, että asiakkaat saapuvat kaupungintalolle vain hieman ennen oman rokotusaikansa alkamista. Näin vältetään turhia kontakteja ja varmistetaan turvavälien pitäminen.

Rokotusajan voi varata kansalaisen sähköisen ajanvarauspalvelun kautta tai p. 016 322 4913 arkisin klo 9–14.