Villapaitoja, pinkkejä toppeja ja isoja linjoja – kesän festivaaleissa merkitsee musiikin lisäksi vaatteet

Festivaalikesä ei ole suinkaan vielä ohitse! Vasa vieraili Sodankylän filmifestivaaleilla, Ruisrockissa Turussa sekä musiikkifestivaali Bättre Folkeilla Oulun Hailuodossa ja poimi parhaat tyylit väkijoukoista.

Aino Rouhiainen
Joensuulaiset Milla ja Kerttu hakevat vaikutteita pukeutumiseensa sosiaalisesta mediasta.

Joensuulaiset Milla ja Kerttu hakevat vaikutteita pukeutumiseensa sosiaalisesta mediasta.

Anni Koikkalainen ja Aino Rouhiainen

Näitä kysyimme: 1. Miksi olet tullut kyseisille festivaaleille? 2. Oletko käynyt kyseisillä festivaaleilla aiemmin? 3. Mikä on parasta festivaaleissa? 4. Mistä olet saanut inspiraatiosi festivaaliasua varten?

Midnight Sun Film Festival - Sodankylä

“Idyllinen sijainti luo tunnelmaa”

Hilkka Pajunen, Helsinki

1. Sodankylän elokuvajuhlista on muodostunut minulle vuosien saatossa perinne ja olenkin festivaaleilla käymässä jo kuudetta kertaa. Innostus elokuvajuhlista lähti käyntiin Sodankylässä asuvilta ystäviltäni, kun he suosittelivat festivaalia minulle ja kutsuivat festivaaliseuraksi.

2. Ensimmäisen kerran filmifestivaaleilla vierailin vuonna 2013. Siitä lähtien olen käynyt joka vuosi lukuun ottamatta vuotta 2014.

3. Elokuvajuhlien tunnelma, sen idyllinen sijainti sekä tietenkin itse elokuvien katseleminen saavat minut tulemaan Sodankylään vuosi toisensa jälkeen. Elokuvien katseleminen ympäri vuorokauden vanhassa sirkusteltassa yöttömän yön alla on todella ainutlaatuinen kokemus.

4. Elokuvajuhlille pukeudutaan saman tyylisesti kuin muut vierailijat. Festivaalityylini koostuu pääosin kirpputoreilta löydetyistä vaatekappaleista, jotka valitsen yleensä sen mukaan mikä miellyttää silmää eniten.

“Sodankylä herää eloon“

Alisa Willman, Sodankylä

1. Tämä kesä oli yksi niistä harvoista, kun ehdin festivaaleille katsomaan elokuvia, sillä usein elokuvajuhlien aikaan olen kiinni töissä. En niinkään ehdi elokuvia katsoa, mutta sodankyläläisenä minun pitää vuoden suurimmassa tapahtumassa käydä pyörähtämässä.

2. Olen ennenkin käynyt elokuvajuhlilla, mutta en niin tiheään tahtiin kuin olisin halunnut. Jokunen elokuva tulee silloin tällöin katsottua, mutta suurin osa ajasta menee töissä.

3. Filmifestivaalien tunnelma vetää minua erityisesti puoleensa. Myös se, että elokuvajuhlat ovat vuoden suurin ja ehkä merkittävin tapahtuma Sodankylässä, luo festivaaleille ihan omanlaisen merkityksensä, sillä esimerkiksi festivaalivieraat saavat koko kylän heräämään eloon.

4. Inspiraatiota pukeutumiseen sekä erilaisiin asukokonaisuuksiin olen saanut muilta ihmisiltä matkoillani maailmalla sekä sosiaalisesta mediasta. Mitään tiettyä tyyli-ikonia minulla ei ole ja siksi yleensä tarkkailen kaikenlaisten ihmisten pukeutumista niin kadulla kuin Instagramissa.

Ruisrock - Turku

“Hankimme vaatteet kirpputoreilta”

Milla ja Kerttu, Joensuu

1. Tulimme Ruisrockiin, sillä tänä vuonna oli todella paljon hyviä artisteja, joita halusimme kuulla. Sitä on myös kehuttu ja mainostettu paljon, joten päätimme kokea sen itse tänä vuonna.

2. Olemme molemmat ensimmäistä vuotta käymässä Ruisrockissa.

3. Olemme festivaaleilla koko viikonlopun ja uskomme, että viikonlopusta tulee todella hauska kokemus. Tänä vuonna parasta on juuri se, että niin moni lempiartisti on esiintymässä festivaaleilla.

4. Aika paljon vaikutteita pukeutumiseen tulee sosiaalisesta mediasta ja joiltakin artisteilta, mutta enimmäkseen ideoita löytyy vähän jokaiselta ihmiseltä sosiaalisesta mediasta. Suurimman osan vaatteista hankimme usein kirpputoreilta, joista löytyy myös inspiraatio pukeutumiseen.

“Parasta on tunnelma”

Rasmus, Erik ja Rasmus, Turku

1. Tulimme Ruisrockiin, sillä halusimme päästä katsomaan lempiartistiemme keikkoja sekä saada selvää, onko se kaikkien hehkutuksiensa väärti.

2. Rasmukselle ja Erikille tämä on ensimmäinen kerta Ruisrockissa, mutta minulle, Rasmukselle tämä on jo toinen kerta näillä festivaaleilla.

3. Tähän mennessä parasta festivaaleilla on ollut Gettomasan keikka ja festivaalien yleinen tunnelma. Kovasti odotamme myös muita keikkoja, kuten Brockhamptonin keikkaa.

4. Ostamme vaatteemme usein kirpputoreilta, kuten UFF:lta, josta suurin osa vaatteista on löytynyt. Muuten vaatteita löytyy myös nettikaupoista ja muista vaatekaupoista. Inspiraatiota pukeutumiseen saamme sosiaalisen median ja lisäksi ihan normaaleilta ihmisiltä, joita tapaamme kaupungilla. Emme kuitenkaan halua suoraan kopioida jonkun julkkiksen tai muun ihmisen tyyliä, vaan tuomme aina jotain omaa erottuaksemme massasta.

Bättre Folk - Hailuoto

“Saatan improvisoida täysin”

Sami Ahonen, Turku

1. Meidän kaveriporukassa on pari oululaista, ja varsinkin yksi heistä on useampana vuonna yrittänyt innostaa lähtemään mukaan. Tänä vuonna lähdin, kun kuulin kavereilta hyviä asioita ja luin Helsingin Sanomista jutun festivaaleista.

2. En käynyt aiemmin.

3. Festivaalialue on todella erilainen niihin verrattuna, missä olen aikaisemmin käynyt. Olen harvoin nukkunut teltassa tai metsässä. Metsäleirintäalue on kivan pieni ja hillitty.

4. Minulla jäi takki Turkuun, joten päälläni on kaikki mukana olevat pitkähihaiset paidat. Sää siis vaikutti tähän asuvalintaan. Kun haen ideoita pukeutumiseen, saatan improvisoida täysin tai katsoa, mitä muilla on päällä. Lämmin ja mukava pukeutuminen on minulle tärkeää.

“Tykkään auringonlaskuista”

Sara Sova, Oulu

1. Olin viime vuonna täällä talkoolaisena ja se oli todella kivaa, joten päätin tulla tänä vuonna uudestaan talkoilemaan.

2. Tämä on toinen kerta.

3. Tykkään auringonlaskuista ja eilen oli ihan huikea vaaleanpunainen taivas ja punainen aurinko. Tämä miljöö on myös nätti ja majoitusalue on tosi hyvä meno.

4. Todella vaikea kysymys. Tykkään sekä tummista että värikkäistä väreistä ja eri materiaaleista kuten nahasta, farkusta ja pvc:stä. Lenkkarit ovat käytännölliset ja hyvät festarikengät. Tykkään myös myssyistä, isoista korvakoruista ja Matrix-estetiikasta. Seuraan esimerkiksi Citytyyli-nimistä käyttäjää Instagramissa ja saan inspiraatiota myös kavereilta.

“Mukavuus ja isot linjat”

Henrik Laakkonen, Turku

1. Olin täällä viime vuonna yhden päivän ja se oli niin hauskaa, että päätin tulla tänä vuonna uudestaan.

2. Viime vuonna.

3. Festareiden miljöö on ihana ja Hailuodossa on pienen paikan lämminhenkisyyttä. Se, että pääsee tänne metsään telttailemaan on myös tosi mukavaa. Tähän mennessä parasta ovat olleet hyvät artistit ja telttabileet.

4. Varmaan se että on chilli outfit. Yleisesti pukeutumisessa tärkeää ovat mukavuus ja isot linjat.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös