Yksi kisaaja vie Idolsin päätuomarilta jalat alta

STTHelsinki

Idols-laulukilpailu palaa keskiviikkona ruutuun vuosien tauon jälkeen, ja Antti Tuisku istuu päätuomarin pallilla arvostelemassa artistikokelaita. Tv-projekteja välttelevä Tuisku lupautui mukaan sarjaan, koska kokee olevansa Idolsille "hyvällä tavalla velkaa". Poppari itse sijoittui kolmanneksi kilpailun kaikkien aikojen ensimmäisellä kaudella vuonna 2003.

–  Veikkaan, että minulla on tosi paljon kompetenssia olla siellä pöydän takana. Tiedän, miltä tuntuu olla siinä koelaulutilanteessa, ja tiedän myös äärimmäisen hyvin, mitä on olla popparina tässä maassa, kun halutaan tehdä sitä duunia isosti, Tuisku kertoo.

Hän huomasi aika nopeasti olevansa äärimmäisen tiukka tuomari. Se oli kuitenkin pakko, sillä alan raakuutta ei hänen mielestään saa peitellä ruusupaperein ja rusetein.

  –  Välillä tuntui itsestäkin hurjalta antaa brutaalin rehellistä palautetta, mutta koin, että minulla on vastuu antaa sitä. Tämä ala on kaikkea muuta kuin ruusuinen, Tuisku selvittää.

Raa'an rehellistä palaute oli 14 vuotta sittenkin. Tuisku muistaa vieläkin, miten pahalta tuntui, kun hän suorassa lähetyksessä ja miljoonayleisön edessä sai kuulla, ettei osaa laulaa. Vaikka hän kameran edessä pisti hanttiin tuomareille, lavan takana kyyneleet virtasivat.

Kritiikki kuitenkin vahvisti.

–  Se valoi minuun enemmän bensiiniä ja polttoainetta, että halusin näyttää muille ja itselleni.

Hakijoita ennätysmäärä

Naftaliinista nostettuun Idolsiin haki ennätysmäärä ihmisiä, yli 2  000. Supertalenteista ei Tuiskun mukaan ollut runsauden pulaa, mutta finalistit ovat "törkeän kovat".

Alkukauden jaksoissa nähdään myös hahmo, joka vei päätuomarilta itseltään jalat totaalisesti alta.

–  Hän on edelleenkin sellainen tyyppi minulle siinä ohjelmassa, että en osaa itselleni oikein selittää, mikä hänessä oikein vetoaa – ja silloin se on mielestäni parasta.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös