Silja Aitoaho

Docspot: Siuruan senaattori

★★★★ "Tässä kun on hulluna pitäneet koko ikänsä niin eikö se nyt oo sama ryhtyä poliitikoksi", lohkaisee Kari Tykkyläinen. Hän on Pudasjärven Siuruan kylässä asuva kuvanveistäjä, jonka kampanjointia seurataan 2015 eduskuntavaalien alla kuvatussa Siuruan senaattori -dokumentissa. Se nähdään televisisiossa tiistai-iltana.

Perussuomalaisten riveistä eduskuntaan pyrkivä Tykkyläinen on omalaatuinen taitelija ja Youtube-tähti, jonka videot ovat keränneet miljoonia katselijoita. Hän on mies, jolla Timo Soini lupasi kulttuuriministerin viran hallituksessa.

Erkki Määttäsen dokumentti piirtää kuvan miehestä, jonka mielipiteitä ei voi muokata, mutta joka sanoo voivansa muokata perussuomalaisuutta. Tykkyläinen itse luonnehtii itseään yhteiskunnan ulkopuoliseksi partataiteilijaksi.

Olisiko edessä pääsy yhteiskunnan ulkopuolelta sen ytimeen?

Naurunremakat siivittävät kohtaamisia perussuomalaisten vaalikojuilla. Alle tuhannen euron vaalibudjetilla Tykkyläinen ajaa ristiin rastiin Pohjois-Pohjanmaata Kuusamosta Himangalle. Hän on hyvä suustaan ja osaa ottaa yleisönsä markettien parkkipaikoilla. "Tuleva kulttuuriministeri kiittää ja kuittaa." Hänen innostuneisuutensa on käsin kosketeltavaa.

Dokumentti kulkee vääjäämättä kohti vaali-iltaa. Tykkyläinen ei pääse eduskuntaan. Jytkytetään, huudattaa Soini perussuomalaisia televisiossa, mutta Tykkyläinen seuraa voitonjuhlia television ruudulta, ulkopuolisena.

TV1 tiistai 2.1. klo 21.00


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös