Simolainen Sonja Vakkala, 18, menetti poikaystävänsä auto-onnettomuudessa – omistaa hänelle laulun X Factor -kilpailussa

Janita Autio
Simolainen Sonja Vakkala, 18, menetti poikaystävänsä auto-onnettomuudessa – omistaa hänelle laulun X Factor -kilpailussa

Simosta kotoisin oleva Sonja Vakkala sanoo, että hänen auto-onnettomuudessa kuollut poikaystävänsä katsoo pilven reunalta ja on ylpeä, kun hän esiintyy sunnuntaina X Factor -kilpailussa.

Vesa-Pekka Hiltunen

Sunnuntai-iltana nähtävässä X Factor Suomi -jaksossa tirautellaan kyyneliä, kun lavalla nähdään simolainen Sonja Vakkala, 18. Hän laulaa Lauri Tähkän Sinä olet minun -kappaleen ja omistaa sen kuolleelle poikaystävälleen.

–Melkein tasan vuosi sitten poikaystäväni menehtyi auto-onnettomuudessa, hän kertoo ohjelmassa.

–Biisissä pääsee purkamaan tunnetta, joka minulle tuli hänen kuoleman jälkeen.

Laulussa lauletaan muun muassa näin: "Sinun, minä olen sinun. Mee sun luojalles kertomaan. Minun, sinä olet minun vaikka pois nyt sua kannetaan".

–Tiedän että siellä hän kattelee pilven reunalla ja on ylpeä.

Vakkala kertoo poikaystävänsä kannustaneen häntä lähtemään uusiin juttuihin, ja oli aina tukemassa häntä. Rakkaan poistuminen jätti suuren aukon.

–Kaikista tärkein apu olivat läheiset ihmiset: hänen perheensä, oma perheeni ja minun ystävät. Ilman heitä en olisi tässä.

–Mulla on tällä hetkellä kaikki tosin hyvin elämässä. Olen tässä tällä hetkellä. Tästä mennään vain ylöspäin.

Yksi kisan tuomareista, Mikael Gabriel, kehuu Vakkalan asennetta.

–Ihan sama, menetkö tästä jatkoon vai et, niin menet vain ylöspäin. Pidä toi ajatus. Tapa, miten ajattelet, vie pitkälle.

Myös tuomari Suvi Teräsniska antaa tunnustusta Vakkalalle.

– Rohkea tyttö. Tuntuu tosi hienolta, että seisot siinä vahvasti omilla jaloilla tuon kaiken kokemasi jälkeen ja pystyt laulamaan tuon biisin alusta loppuun.

Simolainen Sonja Vakkala nähdään X Factor Suomi -ohjelmassa sunnuntaina 11. helmikuuta. Ohjelma näkyy MTV3-kanavalla kello 19.30–21.

X Factor Suomi

X Factor on kansainvälinen laulukilpailuformaatti.

Tuomarit Saara Aalto, Michael Monroe, Suvi Teräsniska ja Mikael Gabriel arvioivat lauluesityksiä. Osa kilpailijoista pääsee jatkoon, osa putoaa heti.

X Factorin koelaulut järjestettiin syksyllä Helsingissä.

Kauden ensimmäinen osa viime sunnuntaina tavoitti 1,1 miljoonaa suomalaista.

Kisa ratkeaa 6. toukokuuta finaalissa, joka järjestetään Espoon Metro Areenalla.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös