Savonia-kirjallisuuspalkinto Asko Sahlbergin romaanille Amandan maailmat

STTKuopio

Vuoden 2018 Savonia-kirjallisuuspalkinnon on saanut Asko Sahlberg romaanillaan Amandan maailmat. Teos kuvaa kehitysvammaisen naisen ja maahanmuuttajanuoren ystävystymistä.

Palkintoperusteissa todetaan, että Amandan maailmat on onnistuneesti tiivistetyllä kielellä kirjoitettu ajankohtainen teos. Romaani on osuva kuvaus nykyajan ristiriitoja ja rasistisia ennakkoluuloja täynnä olevasta maailmasta.

Sahlbergin näkökulma on kuitenkin elämän monipuolisuutta ymmärtävä. Hänestä meissä kaikissa vuorottelevat sekä hyvä että paha, niin auttajissa kuin autettavissakin. Kirja näyttää mallia, miten yksittäinen pieni ihminen voi osaltaan antaa tilaa suvaitsevuudelle.

Kuopion kaupungin vuonna 1986 perustama Savonia-palkinto myönnetään savolaiselle kirjailijalle. Tunnustus on suuruudeltaan 12  000 euroa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös