Marguerite ujeltaa antaumuksella nuotin vierestä – Iltapäivällä reuhuavat Me Rosvolat

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme keskiviikon kiinnostavinta tv-elokuvaa

Yle Kuvapalvelu
Marguerite ujeltaa antaumuksella nuotin vierestä – Iltapäivällä reuhuavat Me Rosvolat

Seurapiirijulkkis Marguerite Dumont (Catherine Frot) laulaa antaumuksella nuotin vierestä.

Pekka Eronen

Marguerite

★★★ Reilu vuosi sitten Meryl Streep valloitti elokuvassa Florence Foster Jenkins. Se kertoi tositarinan täydellisen laulutaidottomasta seurapiirirouvasta, joka 1930 – 40 –lukujen Amerikassa tahtoi luoda uran oopperalaulajana. Marguerite tekee saman ranskalaisittain. Aivan yhtä viihdyttävästi ei Xavier Giannolin hajanainen elokuva sydämiä sulata, mutta kovalla antaumuksella Catherine Frot nuotin vierestä ujeltaa. Ensiesitys. (Ranska 2015)

Yle Teema & Fem keskiviikko 3.1. klo 22.00

Me Rosvolat

★★★ Tärkeintä ei ole rikastuminen, vaan kaveruus ja voitto rosvo-olympialaisissa: Siri Kolun kirjoihin pohjautuvan lastenseikkailun maantierosvot ovat selvästi kutsumusammatissa. Omia, pikkuisen anarkistisia sääntöjä Marjut Komulaisen elokuvakin noudattaa. Se reuhuaa reissussa, johon rosvoperhe 10-vuotiaan Viljan (Sirkku Ullgren) tempaisee. Kiljusmaisia konnia esittävät mm. Kari Väänänen ja Jussi Vatanen. Ensiesitys. (Suomi 2015)

TV2 keskiviikko 3.1. klo 15.00

Unstoppable – pysäyttämätön

★★★ Toimivan jännityselokuvan voi tehdä myös ilman murhia, pyssyjä ja lentäviä suolenpätkiä. Tarvitaan ”vain” hirviömäisen massiivinen, miehittämätön juna, hurja vauhti ja hengenvaarallinen myrkkylasti – sekä Tony Scottin tapainen turbo-ohjaaja. Denzel Washington ja Chris Pine edustavat kokemusta ja raavaan käsityön voimaa, kun pettämättömäksi viritetty tekniikka ottaa ja pettää. (USA 2010)

Sub keskiviikko 3.1. klo 21.00


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös