Kolumnit

Kolumni: Television sukupolvikuilu

Kolumni: Television sukupolvikuilu
Tiia Haapakangas

Olin lapsi 25 vuotta ennen omia lapsiani. Sen ajan ohjelmatiedoista näkee, että joutilaisuuden nimissä saattoi vahingossa sivistyäkin. Samassa listassa olivat viihdesarjat, lastenohjelmat ja ajankohtaislähetykset.

Valinnanvaraa ja ohjelma-aikaa oli vähemmän. Pikku Kakkonenkin kesti vain puoli tuntia.

Nyt televisio tuntuisi minusta paitsi nostalgiselta myös turvalliselta mediakanavalta, mutta lapsiani se ei kiinnosta. Miksi he katsoisivat jonkun ennalta valitsemia ohjelmia tiettyinä aikoina kun he voivat itse valita?

Perinteinen televisio on heille enää suorien lähetysten ja ilmiöiden paikka. Putous, Posse ja olympialaiset saavat lapset vanhanaikaisen television ääreen.

Minä olen vanhanaikainen. On iso kynnys luopua perinteisestä televisiosta, mutta ehkä sen aika on käsillä.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös