Uusi Rovaniemi

Yhteisöllinen Pääsiäispuu rakennetaan Kauppatorille

Kaikki mukaan – yhteisöllisessä tempauksessa kuka tahansa voi askarrella pääsiäismunan puun koristeeksi.

Viime vuonna Pääsiäispuu piristi pääkirjaston edustaa. Osa sen koristeista ripustetaan maanantaina Kauppatorin puuhun.

Viime vuonna Pääsiäispuu piristi pääkirjaston edustaa. Osa sen koristeista ripustetaan maanantaina Kauppatorin puuhun.

Kaikenikäiset kaupunkilaiset toivotetaan tervetulleiksi osallistumaan Pääsiäispuu-tempaukseen Rovaniemellä. Yhteisöllisen projektin tarkoituksena on somistaa puu yhdessä maalatuilla ja koristeluilla pääsiäismunilla ja tuoda näin väriä katukuvaan sekä juhlistaa pääsiäistä.

Pääsiäismunat ripustetaan Kauppatoria reunustavaan puuhun tai puihin, munien määrästä riippuen munien määrästä ensi maanantaina 15. huhtikuuta. Kuka tahansa voi halutessaan maalata munia kotonaan, työpaikalla tai vaikkapa harrastuspiirissä käydä ripustamassa ne puuhun joko maanantain yhteisissä ripustustalkoissa tai itsenäisesti.

Pääsiäispuu on nähtävillä täydessä väriloistossaan kahden viikon ajan. Tempauksen jälkeen munat laitetaan säästöön tulevien vuosien varalle. Yhteiset purkutalkoot järjestetään maanantaina 29.4.

Pääsiäispuu -tempauksessa ovat mukana mm. Rovaniemen kaupungin kulttuuripalvelut, Rovaniemen kaupungin varhaiskasvatuspalvelut, Rovaniemen kaupungin nuorisopalvelut, Rovaniemen kaupunginkirjasto, Rovaniemen seurakunta, Neuvokas ja Kauppatorin asukastupa.

Idea munilla koristellulle puulle on saatu Tampereen Oma Tesoma -kaupunginosahankkeesta. Ensimmäistä kertaa pääsiäispuu koristeltiin Rovaniemellä vuosi sitten, tuolloin koristeltiin pääkirjaston edustalla sijaitseva puu.

Ripustustalkoot ma 15.4. klo 10 Kauppatorilla, purkutalkoot ma 29.4. klo 10.

Näin osallistut

1. Munan voi maalata näppärästi vaikka grillitikun nokassa. Esimerkiksi askarteluun tarkoitettu styroksimuna sopii tarkoitukseen.

2. Maaleiksi soveltuvat esimerkiksi akryylimaalit, pullovärit tai muut säätä kestävät maalit.

3. Pistä munaan ripustuskoukku

4. Tee narusta, puuvilla- tai villalangasta ripustin ja kiinnitä se ripustuskoukkuun. Jos maalaat useampia munia, yhdistä munat noin 1,5-2 metrin pituiseksi letkaksi, niin ripustaminen helpottuu.

5. Tule ripustamaan pääsiäismuna ensi maanantaina yhteisiin ripustustalkoisiin tai käy ripustamassa ne silloin kun sinulle parhaiten sopii.

6. Voit vielä tulla purkamaan pääsiäispuuta koristeistaan maanantaina 29.4.


Kommentit (1)

 • Veroilla vastinetta

  Kaikki tässä kyläpahasessa ei
  sentään ole siltä miltä näyttää.
  Ulkoministerikokous on
  tulossa koiranpaskat ja
  roskat katujen varsilla ja puistoissa antaa kuvan
  kaupungin päättäjistä.
  Kaupunginvaltuutettu voisi jalkaantua ympäristöään tarkkailemaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös