Uusi Rovaniemi

Waltteri Torikka Trio Lapin-kiertueella: Tapio Rautavaaraa uusina tulkintoina

Waltteri Torikka Trio Lapin-kiertueella: Tapio Rautavaaraa uusina tulkintoina

Trio. Waltteri Torikka Trioon kuuluvat komeaäänisen laulajan lisäksi myös kitaristi Juha Savela ja kontrabasisti Eero Ignatius.

Leena Talvensaari

Waltteri Torikka Trio kiertää Lappia Pohjolan yö -konsertilla. Konsertissa kuullaan muun muassa Tapio Rautavaaran uudelleenversioituja klassikkokappaleita, joita trio julkaisi viime vuonna levyllisen verran. Mistä Rautavaara-projekti sai alkunsa, Waltteri Torikka?

"Projekti on perua vuodelta 2006, jolloin Juha Savela pyysi minua versioimaan Tapio Rautavaaran tuotantoa. Tällöin olimme Lahden varusmiessoittokunnassa suorittamassa varusmiespalvelusta monien lahjakkaiden muusikoiden kanssa (minä nukuin yläpunkassa ja tuleva tangokuningas Teemu Roivainen alapunkassa).

Monen eri vaiheen jälkeen yhteistyö Savelan kanssa jatkui trion muodossa vuonna 2013, jolloin erittäin monipuolinen ja lahjakas muusikko Eero Ignatius kontrabassoineen lähti mukaan ja toi oman osaamisensa meidän iloksemme trion musiikilliseen maailmaan."

Mikä on oma lempikappaleesi Tapio Rautavaaran tuotannossa?

"Rakovalkealla on mielestäni maaginen ja esitämme sen aina Lapissa. Lauluni aiheet puhuttelee laulajan sielua. Olemme kaivaneet lauluista esiin uusia puolia, niitä toki kunnioittaen, joten minun on vaikea valita yhtä ylitse muiden."

Mitä muuta musiikkia konsertissa kuullaan Rautavaaran lisäksi?

"Edellisiltä levyiltä tunnettuja lauluja sekä muita klassikoita. Hengellistä ohjelmistoa kuullaan kirkossa, mutta konserttiohjelmisto on ennen kaikkea ennakkoluuloton sekoitus musiikin eri lajeja."

Waltteri Torikka Trioon kuuluvat lisäksesi Juha Savela, kitara ja Eero Ignatius, kontrabasso. Minkälaista on yhteistyönne?

"Triomme musiikillinen yhteistyö on tiivistynyt vuosien myötä emmekä pelkää olla tarttumatta lauluihin ja klassikoihin sekä löytää ne uudelleen. Tulemme kolmesta eri musiikillisesta maailmasta, mutta olemme tottuneet tekemään eri tyylilajien kanssa töitä. Muun muassa jazz, kansanmusiikki, hyppysellinen oopperaa ja viihdeklassikot muodostavat hienon, helposti lähestyttävän symbioosin konserteissa. Näin uskallan väittää."

Aloitat Rovaniemeltä Lapin-kiertueen. Minkälainen suhde sinulla on Lappiin?

"Lapista on muodostunut minulle tärkeä jo nuoruudesta saakka. Luonto on ainutlaatuinen ja uskomaton. Vaikka ilmasto on kylmä, ihmiset ovat sydämeltään hyvin lämpimiä ja vieraanvaraisia.

Pyrin kerran vuodessa esiintymään pohjoisessa ja käymään muutenkin Suomea läpi, sillä konsertteja halutaan mieluusti eri puolille Suomea. Olen etuoikeutettu, että saan työni kautta nähdä näin monipuolisen kuvan Suomesta etelästä Lappiin ja idästä länteen."

Pohjolan Yö, Waltteri Torikka Trion konsertti to 15.2. klo 20 Rovaniemen kirkossa. Liput 25 e. Konsertti kuullaan myös pe 16.2. Kolarissa Pyhän Laurin kappelissa, la 17.2. Utsjoella Pub Rastigaisassa, ma 19.2. ja ti 20.2. Saariselällä Laanilan Savottakahvilassa sekä to 22.2. Pyhätunturilla Revontulikappelissa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös