Uusi Rovaniemi

Vocaliisat-kuoro viisivuotias: juhlavuonna tulossa äänite ja konserttikiertue

Kimmo Pallari
Anniina Kervinen on Vocaliisat-kuoron taiteellinen johtaja.

Anniina Kervinen on Vocaliisat-kuoron taiteellinen johtaja.

Rovaniemeläinen Naiskuoro Vocaliisat juhlii viidettä toimintavuottaan. Juhlavuoden kunniaksi kuoro tuottaa ensimmäisen äänitteensä, joka sisältää suomenkielistä ortodoksista kirkkomusiikkia naiskuorolle sovitettuna.

Juhlavuonna käynnistyy myös kuoron juhlakonserttikiertue Suomeen ja Venäjälle. Juhlavuoden pääkonsertti on Rovaniemen kirkossa ensimmäisen adventin aattona.

Juhlakonserttikiertue käynnistyy marraskuussa Pohjois-Pohjanmaalta jatkuen Etelä-Suomeen ja Rovaniemen ystävyyskaupunkiin Murmanskiin keväällä 2020. Konserttikiertue suuntautuu muun muassa Helsinkiin, Uspenskin Katedraaliin, Ouluun, Kajaaniin, Tornioon, Ivaloon, Kuopioon ja Valamon luostariin Heinävedelle.

Juhlavuoden konserttikalenterissa on uutta, mutta myös jo vakiintuneita Vocaliisojen konsertteja. Maaliskuussa kuoro toteuttaa uutena Naistenpäivän musiikkituokion ja huhtikuussa ortodoksisen kirkkomusiikin konsertin.

Kevätkaudelle Vocaliisat tarjoaa uutuutena myös Tuokio sävelten siivin -musiikkihetkiä joka kuukauden viimeinen lauantai. Syyskauden vakiintuneita konsertteja ovat muun muassa isänpäivän, itsenäisyyspäivän ja joulun konsertit.

Uutuus on myös avoin laulukoulu, johon voivat osallistua muutkin kuin kuoron jäsenet.

– Minulta on usein kysytty mahdollisuutta ohjata äänenmuodostuksen ja laulun taitoja niillekin, jotka haluavat kehittyä enemmän yksilölaulajana kuin kuorossa. Oli luonnollista ottaa se osaksi kuoromme palvelutarjontaa, sanoo Vocaliisojen kuoronjohtaja Anniina Kervinen.

Vocaliisojen toiminnasta löytyy lisätietoja uusilta verkkosivuilta osoitteesta vocaliisat.fi.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös