Valtuustoaloite: Rovaniemen teatterin yhtiöittäminen pitää selvittää

Jussi Leinonen
Valtuustoaloite: Rovaniemen teatterin yhtiöittäminen pitää selvittää

Valtuustoaloitteessa kaivataan Rovaniemen teatterin katsomoon nykyistä enemmän yleisöä.

Keskustan kaupunginvaltuutetut haluavat selvittää, kannattaisiko Rovaniemen teatteri yhtiöittää. Valtuutetut ovat tehneet asiasta aloitteen, jossa pohditaan, voisiko teatteri osakeyhtiöpohjaisena vastata muuttuvaan toimintaympäristöön ja talouden haasteisiin nykyistä ketterämmin.

Rovaniemen teatteri toimii tällä hetkellä Lapin alueteatteriyhdistyksen alaisuudessa. Aloitteen mukaan useat kaupungit ovat yhtiöittäneet teattereiden toiminnan viime vuosina.

"Tulevina vuosina vapaa-ajan tarjonta kasvaa entisestään. Kilpailu teatterin kävijöistä ja heidän huomiostaan kasvaa. Rovaniemen teatterin on vastattava tähän muuttuvaan toimintaympäristöön mahdollisimman ketterällä ja toimivalla organisaatiolla, joka voi edelleen mahdollistaa laadukkaan teatterin tekemisen asukkaiden ja matkailijoiden viihdyttämiseksi", valtuustoaloitteessa todetaan.

Rovaniemellä teatterin toimintaympäristöön ovat viime vuosina vaikuttaneet muun muassa valtionosuuksien leikkaukset ja kaupungin tuen pienentyminen sekä paluu kalliiseen Lappia-taloon. Lappia-talon peruskorjauksen myötä toimitilakustannukset nousivat yli kolminkertaisiksi 1,5 miljoonaan euroon vuodessa.

Vuonna 2016 Rovaniemen teatteri tavoitti noin 30 000 katsojaa.

"Teatterin katsojaluvut ovat nousussa, mutta kaukana verrokkikaupunkien teattereiden katsojamääristä. Esimerkiksi Seinäjoen teatteri tavoittaa noin kuudella ensi-illalla vuodessa noin 50 000 katsojaa. Teatterin toiminnan kehittämisessä tavoitteena tulee olla Lappia-talon vetovoimaisuuden ja käytön lisääminen ja katsojamäärän nostaminen entisestään", aloitteessa sanotaan.

Aloitteen ensimmäiset allekirjoittajat ovat keskustan valtuutetut Sanna Karhu ja Hannu Ovaskainen. Ovaskainen kuuluu Lapin alueteatteriyhdistykseen hallitukseen. Karhusta tulee hallituksen jäsen ensi vuoden alussa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös