Uusi Rovaniemi

Valtuustoaloite: Keskuskentän pääkatsomoon tarvitaan parempi tuulisuoja

Anssi Jokiranta
Valtuustoaloite: Keskuskentän pääkatsomoon tarvitaan parempi tuulisuoja

Tuulinen paikka. Tuuli pääsee puhaltamaan takaapäin Keskuskentän palkittuun pääkatsomoon.

Leena Talvensaari

Joukko rovaniemeläisiä kaupunginvaltuutettuja on tehnyt valtuustoaloitteen Keskuskentän uuden pääkatsomon tuuliongelman poistamisesta. Valtuutettujen mielestä katsomo tarvitsee nykyistä paremman tuulisuojan.

Keskuskentän pääkatsomo valmistui 2016, ja myöhemmin se palkittiin arkkitehtuurin Finlandia-palkinnoilla. Pääkatsomon ongelmaksi on kuitenkin huomattu tuulisuus. Sen poistamiseksi pääkatsomon takaosaan tulee laittaa parempi tuulisuoja, valtuutetut ehdottavat aloitteessaan.

Kaupunginvaltuutettujen mukaan myös katsomon pääsuunnittelija arkkitehti Aaro Artto pitää korjausta tarpeellisena. Ehdoksi arkkitehti asettaa tuulisuojauksen läpinäkyvyyden.

Katsomon rakentaneen Levi Rakennuksen toimitusjohtajan Tommi Poutiaisen arvion mukaan tuulisuojauksen parantaminen ei ole taloudellisesti iso hanke. Jalkapalloväki odottaakin ripeitä toimia, sillä Rovaniemellä pelataan jalkapalloa myöhäiseen syksyyn saakka.

Aloitteen takana ovat kaupunginvaltuutetut Esko-Juhani Tennilä (vas.), Juhani Juuruspolvi (kok.), Harri Rapo (sd.) ja Hannu Ovaskainen (kesk.).


Kommentit (10)

  • Arvoisat Veronmaksajat

    Olisipa nämä velipontevat olleet yhtä hanakoita puuttumaan kaupungin homeen vallassa olevien lastentarhojen, koulujen, ja terveyskeskuksen työntekijöille ja lapsille terveydelle aiheutuvien haittojen torjunnassa.

    Hankitaan kunnan varoilla torkkupeitteetkin Herroille, jos on tarvetta.

  • Maksaja osaltani, mutta ei pelessä kävijä

    Äskettäin Rops sai 1000 euron sakot katsojien käyttäytymisen vuoksi. Sillä rahalla olisi saanut monta levyä navettavaneria takaseinään tuulensuojaksi. Vai katsomon eteenkö ne sittenkin pitäisi laittaa? Toisaalta, jos osa katsojista kuumeee sille asteelle, että käyttäytymisestä sakotetaan, niin kannattaisiko harkita kylmää ilmaa puhaltavia laitteita tiettyyn katsomon osaan suunattavaksi? Se on aika hassua, kun urheilu näyttää nousseen Rovaniemen päätöksenteossa tärkeimmäksi tehtäväksi. Joko kaupunki on muiden palveluiden osalta valmis?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös