Uusi Rovaniemi

Valtuustoaloite: Keskuskentän pääkatsomoon tarvitaan parempi tuulisuoja

Anssi Jokiranta
Valtuustoaloite: Keskuskentän pääkatsomoon tarvitaan parempi tuulisuoja

Tuulinen paikka. Tuuli pääsee puhaltamaan takaapäin Keskuskentän palkittuun pääkatsomoon.

Leena Talvensaari

Joukko rovaniemeläisiä kaupunginvaltuutettuja on tehnyt valtuustoaloitteen Keskuskentän uuden pääkatsomon tuuliongelman poistamisesta. Valtuutettujen mielestä katsomo tarvitsee nykyistä paremman tuulisuojan.

Keskuskentän pääkatsomo valmistui 2016, ja myöhemmin se palkittiin arkkitehtuurin Finlandia-palkinnoilla. Pääkatsomon ongelmaksi on kuitenkin huomattu tuulisuus. Sen poistamiseksi pääkatsomon takaosaan tulee laittaa parempi tuulisuoja, valtuutetut ehdottavat aloitteessaan.

Kaupunginvaltuutettujen mukaan myös katsomon pääsuunnittelija arkkitehti Aaro Artto pitää korjausta tarpeellisena. Ehdoksi arkkitehti asettaa tuulisuojauksen läpinäkyvyyden.

Katsomon rakentaneen Levi Rakennuksen toimitusjohtajan Tommi Poutiaisen arvion mukaan tuulisuojauksen parantaminen ei ole taloudellisesti iso hanke. Jalkapalloväki odottaakin ripeitä toimia, sillä Rovaniemellä pelataan jalkapalloa myöhäiseen syksyyn saakka.

Aloitteen takana ovat kaupunginvaltuutetut Esko-Juhani Tennilä (vas.), Juhani Juuruspolvi (kok.), Harri Rapo (sd.) ja Hannu Ovaskainen (kesk.).


Kommentit (12)

 • Vammaiset odottelee samaan aikaan kyytiään, kun ei palvelut pelaa

  Jos ei tuulta kestä, niin voi jättää menemättä. Ja onhan siinä se hyväpuoli, että pysyy #urheilumiehillä# kaljat kylmänä. Ollaan niin Ropsilaisia, että…

 • Esa Tikkala

  Samat tyypit korottivat tammikuussa tuhannella eurolla sosiaalijohtaja Hemilän kuukausipalkkaa yksimielisesti.
  Tämä ilmeisesti ns. valtuustosopimukseen perustuva häikäilemätön touhu kaupunginhallituksessa on sitonut siihen niin vasemmistoliiton Tennilän kuin oikeiston Juuruspolven ynnä paikalliskepun edustajat ja sosiaaliakrobaatitkin.

  Surullista menoa samalla, kun monet asiat kaupungissamme ovat hoitamatta kuntoon rahoja näyttää riittävän tarpeettomaan kahden uimahallin malliin ja siihen liittyvän infran rakentamiseen…

  Esa Tikkala
  musiikinopettaja

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös