Vaarallinen risteys Länsikankaalla: auto piiloutuu monttuun Isoaavantiellä

”Ratkaisua täytyy miettiä”, sanoo suunnittelupäällikkö Aku Raappana.

Jussi Leinonen
Vaarallinen risteys Länsikankaalla: auto piiloutuu monttuun Isoaavantiellä

Korkalovaarantieltä tullaan Isoaavantielle kolmion takaa. Autot, jotka lähestyvät risteystä vasemmalta Isoaavantietä pitkin, joutuvat hetkeksi katveeseen ja pois Korkalovaarantieltä tulevien autoilijoiden näköpiiristä.

Mikko Kinisjärvi

Uuden Rovaniemen lukijan mukaan Länsikankaalla Isoaavantien ja Korkalovaarantien risteys on vaarallinen. Lukijan mielestä risteyksessä pitäisi tehdä maansiirtotöitä tai rakentaa jopa liikenneympyrä tai liikennevalot. Lukija kirjoittaa viestissään, että Isoaavantieltä tulevat autot ”piiloutuvat” monttuun, minkä takia autoja on vaikea havaita Korkalovaarantieltä risteykseen tultaessa.

Rovaniemen yhdyskuntatekniikan suunnittelupäällikkö Aku Raapana kertoo, että risteyksestä on tullut viestejä myös kaupungille parin viime viikon aikana.

”Siinä on sellainen tilanne, että vanha Isoaavantie jatkuu risteyksestä eteenpäin uutena tienä. Korkalovaarantielle laitettiin väistämisvelvollisuus, ja se on varmaan herättänyt antamaan palautetta”, Raappana arvelee.

Isoaavantieltä tulevat autot joutuvat myös Raappanan mukaan hetkeksi katveeseen ja pois Korkalovaarantieltä tulevien autoilijoiden näköpiiristä.

”Siinä on jyrkkäpiirteinen tie ja molemmin puolin tietä tulee rajat vastaan. Toisella puolella on tontteja ja toisella puolella on hiekkakuoppa.”

Risteyksestä tullut palaute on Raappanan mielestä täysin aiheellinen.

”Meidän täytyy varmasti miettiä, että voidaanko siihen keksiä jokin ratkaisu”, Raappana kertoo.

Yleisesti ottaen liikenneturvallisuuteen liittyviä palautteita tulee Raappanan mukaan melko paljon.

”Liikenneturvallisuuteen liittyviä selkeitä aloitteita kirjataan vuodessa noin 40-50 kappaletta”, Raappana mainitsee.

Yleensä palautteissa halutaan hidasteita paikkoihin, joissa ajetaan palautteiden antajien mielestä liian lujaa.

”Lasten ja koululaisten turvallisuuteen liittyvät syyt ovat yleisimpiä huolia annetuissa palautteissa.”

Selkeiden aloitteiden lisäksi kaupungille tulee myös paljon muunlaisia viestejä liikenteeseen liittyen.

”Liikenne on sellainen asia, mikä herättää paljon tunteita ja jokaisella liikenteenkäyttäjällä on oma käsityksensä liikenteestä”, Raappana sanoo.

Rovaniemellä on rakennettu ja korjattu viime vuosina paljon teitä ja kevyen liikenteen väyliä. Myös tietyömaista tulee tasaiseen tahtiin viestejä.

”Keskeneräisistä työmaista tulee monesti asiallista palautetta, kun on tehty havainto liikenneturvallisuuteen tai muuhun liittyvästä asiasta”, Raappana toteaa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös