Uusi Rovaniemi

Urbaani Edge Gallery esittelee pop- ja katutaidetta Kauppayhtiöllä

Petri Teppo
Lieven de Rycke kerää taidetta eri puolilta maailmaa. Punaisen bulldogin hän on ostanut Roomasta.

Lieven de Rycke kerää taidetta eri puolilta maailmaa. Punaisen bulldogin hän on ostanut Roomasta.

Rovaniemeläistyneen, belgialaislähtöisen Lieven De Rycken harrastus on kerätä pop- ja katutaidetta eri puolilta maailmaa. Nyt hän tekee Rovaniemellä kulttuuriteon avaamalla pääsymaksuttoman taidegallerian Kahvila Kauppayhtiön tiloissa.

Tiettävästi vastaavia, vain poptaiteeseen keskittyneitä gallerioita ei ole muita Suomessa. Pop art on keräilykohteena haastava, sillä sitä on tarjolla melko vähän.

– Matkustelen maailmalla metsästämässä helmiä, joista itse innostun. Viimeisin löytöni on punainen bulldoggi, johon silmäni nauliutuivat hiljattain Roomassa. Haluan tämän näyttelyn avulla näyttää, miten taide voi olla runsasta, pirskahtelevaa, kaunista ja hauskaa, De Rycke sanoo.

Aktiivisena pyöräilyharrastajana ja pyöräilyvarusteiden maahantuojana tunnetun miehen intohimo arkkitehtuuriin, designiin ja taiteeseen alkoi jo hänen teinivuosinaan. Nyt kodin seinät eivät enää riitä taiteen esille laittoon.

– Haluan tarjota rovaniemeläisille ja kaupungin matkailijoille mahdollisuuden ihailla esineitä ja maalauksia kaikille avoimessa galleriassa. Totta kai toivon, että joillekin näistä esillä olevista töistä löytyisi parempi paikka jonkun toisen kodissa tai vaikka ravintolan seinällä, hän kertoo.

Lieven De Rycke kiittää Kauppayhtiön yrittäjää Antti Kuhaa, joka sisustuksen harrastajana innostui galleriasta heti ensikuulemalta. Tilat olivat vapautuneet, kun Hih!Hi-kauppa sulki ovensa.

– Lievenille galleristin työ sekä tilojen ja kotien suunnittelu on bisnestä, mutta itse sytyin puhtaasti rakkaudesta lajiin. Haluan edistää kaupunkikulttuuria kaikin tavoin. Edge Gallery sopii muutenkin Kauppayhtiön tyyliin ja ilmapiiriin, Kuha sanoo.

Edge Galleryn avajaisia vietetään Kauppayhtiöllä (Valtakatu 24) pe 14.6. klo 18 osana Valtakadun Arctic Design Summer -tapahtuman avajaisia.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös