Uusi Rovaniemi

Toimittajalta: Rovaniemi on seikkailijaturistille ihanteellinen – niihin mukavuudenhaluisiin pitäisi panostaa

TUNTEMATON
Toimittajalta: Rovaniemi on seikkailijaturistille ihanteellinen – niihin mukavuudenhaluisiin pitäisi panostaa
Anne Torvinen

Ulkomailla matkustaessa mahtavinta on se, kun saa itse etsiä, löytää ja hoksata asioita.

Oi sitä ylivertaisuuden tunnetta, kun löytää paikallisen kuppilan, johon muut matkailijat eivät ole osanneet! Ah, mikä onnentunne, kun pikkupuodin nurkkahyllystä löytyy paikallinen tuote, jota ei ole tarjolla turistimassojen suosimissa kaupoissa. On jännittävää kulkea kartan kanssa pikkukujilla tai ajella turistirysien ulkopuolella – mitä löytyykään seuraavan mutkan takaa!

Erityisen viehättävää ja mieleenpainuvaa on kohdata paikallinen asukas, joku, joka ei työskentele matkailun parissa. Jos häneltä saa vielä ”sisäpiirivinkin”, on ilo ylimmillään.

Seikkailuja ja tutustumisia paikallisiin ihmisiin muistellaan vielä pitkään matkan jälkeenkin.

Läheskään kaikki eivät kuitenkaan halua seikkailla matkustellessaan.

On myös heitä, joille tärkeintä on, että kaikki sujuu mutkattomasti, ilman lisäponnistuksia. Ravintola on lähellä ja ruokalista ymmärrettävällä kielellä. Kaupassa ei tarvitse ihmetellä ja kaikki tarpeellinen löytyy ilman avunpyyntöjä. Kaduilla ja kujilla on hyvät opasteet.

"Näille matkustajille samaa kansallisuutta edustavat ovat parasta mahdollista seuraa. On ihanaa, kun ei tarvitse vääntää vieraalla kielellä tai tehdä pantomiimiesitystä saadakseen asiansa kerrottua!"

Näille matkustajille samaa kansallisuutta edustavat ovat parasta mahdollista seuraa. On ihanaa, kun ei tarvitse vääntää vieraalla kielellä tai tehdä pantomiimiesitystä saadakseen asiansa kerrottua!

Heille myös riittää ohjattu ja ennalta sovittu seikkailu ja kohtaaminen paikallisen matkaoppaan kanssa. Niitä muistellaan ihan yhtä suurella lämmöllä kuin ns. aitoa seikkailua.

Rovaniemellä lienee tarjolla runsaasti ensin mainittuja ”etsi ja löydä” -tyyppisiä mahdollisuuksia. Jälkimmäisen, sen mukavuudenhaluisemman, joukon palvelemiseen meillä olisi syytä panostaa entistä enemmän.

Kävimme kysymässä kolmesta paikallisesta liikkeestä kokemuksia matkailijoiden kohtaamisesta. Erityisesti esille nousi se, että turistit haluavat tietää, mitkä tuotteet ovat kotimaisia tai paikallisia. Olisiko rovaniemeläisyrityksissä syytä ryhtyä nostamaan niitä paremmin esille?


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös