Uusi Rovaniemi

Toimittajalta: Rovaniemeläiset yrittäjät tonttuilivat torstai-iltana Koskikadulla

Toimittajalta: Rovaniemeläiset yrittäjät tonttuilivat torstai-iltana Koskikadulla
Anne Torvinen

Rovaniemeläinen matkailuyrittäjä Janne Honkanen järjesti viime vuonna roppakaupalla joulufiilistä keskustan kävelykadulle. Ankeaan jouluilmeeseen kyllästynyt yrittäjä hommasi omakustanteisesti, ja myös asensi omin käsin, kadun varrelle valtavan määrän joulukuusia.

Honkanen sai kiitosta tempauksestaan niin kaupunkilaisilta kuin muilta yrittäjiltä, puhumattakaan matkailijoista. ”Jos yhden ihmisen yhden vuorokauden panoksella saadaan aikaan tällaista, mitä me saisimmekaan aikaan yhdessä tekemällä”, Honkanen pohti tuolloin.

”Tänä vuonna joulukuusioperaation toteutuksessa on mukana ainakin 25 yritystä."

Joulukaupungin yrittäjät ottivat Honkasen pohdinnasta kopin: Tänä vuonna joulukuusioperaation toteutuksessa on mukana ainakin 25 paikallista yritystä. Ne osallistuvat sekä kustannuksiin että pystytykseen. Keskustassa torstai-iltana kulkeneet saattoivatkin ehkä huomata tonttumaisen joukon pystyttämässä kuusia kadun varrelle – he olivat rovaniemeläisiä yrittäjiä apujoukkoineen.

Myös Uusi Rovaniemi ja Lapin Kansa ovat tänä vuonna mukana tempauksessa. Ja Rovaniemen Kehitys hankkii kuusiin valot.

Anne Torvinen

Kuusioperaatio ei ollut Honkasen ainoa joulutunnelmaa lisäävä tempaus viime vuonna. Hän myös ponkaisi sosiaalisen median avulla käyntiin 1. joulukuuta vietettävän ”Virallisen Tonttulakki-päivän”; päivän, jolloin kaikki Rovaniemellä pitävät tonttulakkia päässään.

Massoittain tonttulakkipäisiä ei vielä viime vuonna kaduilla kulkenut, mutta ilahduttavan moni tarttui haasteeseen.

Toivottavasti Honkasen loistoidea saa tänä vuonna jatkoa, ja kenties jalostuu erilaisiksi tapahtumiksi, sillä yhdessä tonttuilu on yleensä huomattavasti mukavampaa kuin yksin.


Kommentit (3)

 • Nimetön

  Olenkohan nähnyt unta, että Rovaniemellä ilmestyvässä lehdessä olisi kirjoitettu turistien olevan häiriöksi ja haitaksi kassajonoissa?
  Koska Lapin Kansa ja sen konsernilehdet ovat yritystoimintaa, kuten kaupat, ravintolat, sekä muutkin yritykset, niin eikö ensi vuonna olisi aika sen, että toimittajat järjestäisivät haluamansa kaupunkikeskustan Rovaniemelle?
  Toki asiassa saisi avustaa ne kansalaiset, joita turistit niin kovasti häiritsevät.
  Luulenpa, että toteutus olisi sellainen, että lehdessä olisi juttu, jossa kehoitettaan kaikkea kansaa menemään omalla kustannuksellaan metsään katsomaan kuusia.
  Nyt alkaa tuntua, ettei Rovaniemellä ymmärretä sitä, mikä merkitys turistien tuomilla euroilla ja työpaikoilla onkaan.

 • Kaamea kaupunki

  Komppaan Tikkasta . Rovaniemi ei ymmärrä viheralueiden ja luonnonsuojelun päälle yhtään mitään.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös