The Bilebändistä tutut Laura ja Marko Ruohomäki ostivat rokkibaarin, mutta oma bändi ei koskaan esiinny Pahassa Kurjessa

Ruohomäet aikovat tuoda Pahaan Kurkeen musiikkivideoita. Sisustuksen suunniteluun lähtee avuksi Mr. Lordi.

Greta Virranniemi
The Bilebändistä tutut Laura ja Marko Ruohomäki ostivat rokkibaarin, mutta oma bändi ei koskaan esiinny Pahassa Kurjessa

Uudet omistajat. Laura Ruohomäen löytää jatkossa Pahan Kurjen tiskin takaa. Marko Ruohomäki toimii taustalla puuhamiehenä ja suunnittelee sisustusta.

Greta Virranniemi

Marko Ruohomäen katse kulkee tutkiskellen pitkin baaria. Punaisia seiniä koristavat kitarat ja rumpulevyt, pöytiä värikkäät maalaukset. Laura Ruohomäki tutkii paikkoja baaritiskin takana.

Rovaniemeläisen pariskunnan haaveet ovat toteutumassa. Laura ja Marko Ruohomäestä tulee pian rokkibaari Pahan Kurjen omistajia.

Ruohomäet tunnetaan The Bilebändin laulajana ja basistina, mutta yksi asia on aivan selvä.

”The Bilebändi ei koskaan esiinny Kurjessa!”, Marko Ruohomäki huudahtaa.

Bändin musiikkityyli ei sovi Pahaan Kurkeen. Silti pariskunta on sitä mieltä, ettei heille sovi mikään paremmin kuin rokkibaari.

Haave omasta kapakasta syntyi, koska Ruohomäet ovat viettäneet musiikillista baarielämää bändinsä kanssa.

Pariskunta on soittanut ja laulanut The Bilebändissä viitisen vuotta, mutta yhteinen taival musiikin parissa alkoi jo aikaisemmin. Silloin he esittivät rockhenkistä musiikkia. The Bilebändin myötä tyyli laajeni rockista poppiin ja diskoon.

”Laajempi tyylikattaus avaa isompia markkinoita. Bilebändeille on nyt kysyntää ympäri Suomen”, Marko Ruohomäki perustelee.

”Pop, rock ja disko uppoavat kaikkiin 16–60-vuotiaisiin”, Laura Ruohomäki lisää.

Bändi keikkailee ympäri Suomen ja ehtii esiintyä Rovaniemellä vain harvakseltaan.

”Naamakin kuluu, jos pyörii koko ajan samassa paikassa”, Marko Ruohomäki naurahtaa.

Vaikka kuvioihin tulee oma baari, The Bilebändi ei lopeta keikkailua, pariskunta vakuuttaa.

”Musiikki on kaikenkattava asia. Jokainen löytää siitä mitä haluaa löytää. Se on ilmaisua”, Laura Ruohomäki miettii.

”En edes muista, millä kaikilla aloilla olen ollut. Olen aina mennyt töihin alalle, jossa on tarvittu tekijöitä."

Marko Ruohomäki on basisti ja aliupseeri. Päivät kuluvat töissä puolustusvoimissa, illat ja viikonloput keikoilla.

”Bändi ja tämä baari ovat minulle vapaa-aikaa ja hauskanpitoa. Työtä olisi istua päivät kotona neljän seinän sisällä”, hän toteaa.

Aikaa on riittänyt myös useille yrityksille. Marko Ruohomäki on ollut mukana järjestyksenvalvontafirmassa ja pyörittänyt yrityksiä pienestä urheiluliikkeestä Koskikadun R-kioskiin.

Paikan päälle Pahaan Kurkeen hän ei ehdi kovin usein, vaan lähinnä hoitaa asioita taustalla ja suunnittelee sisustusta.

Tiskin takana nähdään usein Laura Ruohomäki, joka on työskennellyt nuoresta asti lukuisissa baareissa Helsingistä Sirkkaan.

Myös hän on melkoinen moniosaaja. Nuorena hän opiskeli media-alaa, mutta ei koskaan tehnyt koulutusta vastaavia töitä. Opinnot eivät menneet hukkaan, koska valojen ja äänitekniikan tuntemus auttaa keikoilla.

Lisäksi hän on työskennellyt muun muassa huskyfarmilla. Myöhemmin hän halusi kokeilla kaupan alaa ja pyöritti miehensä kanssa R-kioskia viimeiset neljä vuotta.

”En edes muista, millä kaikilla aloilla olen ollut. Olen aina mennyt töihin alalle, jossa on tarvittu tekijöitä”, Laura Ruohomäki naurahtaa.

”Palaan nyt juurille.”

Bändin ja töiden välissä Ruohomäet ehtivät hiihtää ja juosta. Kunnosta on pakko pitää huolta, koska keikat ovat fyysisesti raskaita.

Uudet omistajat aikovat säilyttää Pahan Kurjen hengen ennallaan, ja monivuotinen baarimestari Janne ”Luke” Luukinen nähdään tiskin takana myös jatkossa. Mutta uuttakin on luvassa.

”Kurki pysyy aina Kurkena. Pohja on hyvä, siitä on helppo lähteä”, Laura Ruohomäki sanoo.

Ruohomäet aikovat tuoda Pahaan Kurkeen musiikkivideoita. Niitä ei heidän mukaansa esitetä muissa rovaniemeläisissä baareissa. Luvassa on rockvideoiden klassikoita kuten Deep Purplea, mutta myös uusien artistien tuotantoa.

Lisäksi Mr. Lordi eli Tomi Putaansuu on lupautunut sisustusavuksi ja aikoo tuoda baariin ulkomaalaisten artistien soittimia.

”Putaansuulla on todella hyvä taju näissä asioissa”, Marko Ruohomäki kehaisee.

Suunnitelmissa on myös yhteistyö tuttavapariskunnan Pirunrilli-yrityksen kanssa. Marko Ruohomäki maalailee jo kuvaa kokonaisesta, vartaassa pyörivästä siasta.

Ideoita on löytynyt ulkomailta rockhenkisistä baareista.

”Haluamme tuoda ulkomailla näkemiämme elementtejä Rovaniemelle”, Laura Ruohomäki sanoo.

Paha Kurki siirtyy Ruohomäkien omistukseen parin viikon sisällä, kun luvat ovat kunnossa. Sen jälkeen luvassa ovat avajaisbileet.

Laura Ruohomäki

Syntynyt 19.6.1982 Torniossa.

Opiskellut media-alaa ja kaupan alan esimiehen erikoisammattitutkinnon.

Työskennellyt mm. yrittäjänä, ravintoloissa ja huskyfarmilla.

Omistaa kaksi chihuahuaa.

Marko Ruohomäki

Syntynyt 26.10.1973 Gävlessä Ruotsissa.

Opiskellut markkinointimerkonomiksi ja sotilaaksi. Ammattisotilas puolustusvoimissa.

Työkoirina labradorinnoutaja ja belgianpaimenkoira malinois.

Opinnot kutsuivat entistä omistajaa

Pahan Kurjen entinen omistaja Hanna ”Hane” Nyman opiskelee automekaanikoksi. Hän on haaveillut alasta pitkään ja opinnot sopivat hyvin aikatauluun nyt, kun nuorin lapsi lähti esikouluun.

”Yötyö olisi haastavaa eskarilaisen ja koululaisen äidille”, hän sanoo.

Baarin myynti varmistui kesällä, kun Nyman sai opiskelupaikan. Ostajaehdokkaita oli useita. Nyman on iloinen uusista omistajista, sillä hän halusi jatkajiksi juuri Ruohomäet.

Paha Kurki perustettiin 1995 ja on toiminut siitä saakka Koskikatu 5:ssä. Nyman osti baarin 2011.

”Tämä ei ole koskaan tuntunut työltä. Me työntekijät vietämme täällä usein aikaa silloinkin, kun emme ole töissä.”


Kommentit (3)

  • Markku

    Onnea ja menestystä!!!

  • Laku

    Onnea ja Menestystä Lauralle ja Makkaralla!!!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös