Uusi Rovaniemi

Teatteri esittää Edith Piafin tarinan, luvassa paljon elävää musiikkia

Teatteri esittää Edith Piafin tarinan, luvassa paljon elävää musiikkia

Laulajatar. Edith Piafin nimiroolissa nähdään näyttelijä Kirsi Kärnä.

Rovaniemen teatterissa saa ensi viikolla ensi-iltansa musiikillinen Piaf. Esitys koostuu Edith Piafin elämäntarinasta ja lauluista. Sen on käsikirjoittanut Helena Anttonen ja ohjannut Eljas Liinamaa. Tarinan roolit tulkitsevat näyttelijät Kirsi Kärnä ja Markku Lukka sekä kapellimestari-muusikko Minna Siitonen.

Piaf-esityksen käsikirjoitus kertoo elämänkerran tapaan käänteistä ja ihmisistä Edith Piafin uran ja elämän varrelta. Tarinasta puolet on omistettu Piafin musiikille, joka kuljettaa tapahtumia laulajattaren elämänvaiheesta toiseen.

”On ollut kiehtovaa työstää esitystä, joka ei pohjaudu draamatekstiin. On myös ollut hauska haaste etsiä esityksellinen muoto ilman, että kyseessä on puhtaasti lauluilta”, ohjaaja Eljas Liinamaa taustoittaa. Piaf on valmistunut Rovaniemen teatteriin tiiviillä työryhmällä. Ohjaajan, näyttelijöiden ja kapellimestarin lisäksi näytelmän visuaalisuutta ovat suunnitelleet tehostemestari Miksa Koponen sekä maskeeraaja-peruukkimestari Kaisa Mylläri. Työryhmä on hakenut esitystapaa, joka sopii tarinaan.

”Esityksessä on yksi muusikko, kaksi näyttelijää ja paljon elävää musiikkia, joka päästää näyttelijät venyttämään kykyjään. Olemme poistaneet näyttämön ja rampin. Se käy tähän, kun Piafia selvästi ajoi kontakti muihin ihmisiin. Edith on mukava saada intiimiin tilaan kuulijoiden keskelle.”

”Esitys on vastakappale suuren näyttämön tuotannoille. Se on taiteilijan oma puheenvuoro ja sopii tähän aikaan. Ihmiset haluavat hiljentyä asioiden ääreen, koska maailma on niin täynnä melua”, Liinamaa kertoo.

Tarinan keskiössä ovat käänteet Edith Piafin taitelijan uralla ja intohimo, joka ajoi laulajaa esiintymään. Ohjaaja on hakenut ilmaisuun leikkisyyttä ja huumoria.

”Piaf on ennen kaikkea taiteilijan tarina. Intohimo on saanut Edithin antamaan taiteelle kaikki voimavaransa, jotta se synnyttäisi kuulijassa jotain. Hän on revitellyt silläkin uhalla, että kynttilä palaa loppuun liian aikaisin”, Liinamaa kertoo.

”Olemme kuitenkin vakuuttuneita siitä, että Piaf on ollut huumorintajuinen ihminen ja annamme sen näkyä esityksessä. Pyrimme tuomaan esitykseen teatterileikin tuntua, koska uskomme, että juhlakalu olisi itse nauttinut siitä.”

Piaf

Käsikirjoitus: Helena Anttonen

Ohjaus: Eljas Liinamaa

Rooleissa: Kirsi Kärnä ja Markku Lukka

Muusikko: Minna Siitonen

Ensi-ilta pe 24.3. klo 19 Rovaniemen teatterin kellariteatteri Saivossa.

Seuraavat esitykset la 25.3. klo 18, ma 27.3. klo 13 ja to 30.3. klo 19

Liput 24/21/14 e.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös