Uusi Rovaniemi

Tavoitteena tuhat munaa: Pääsiäispuu-tempaus kutsuu rovaniemeläiset maalaamaan munia, joilla koristellaan puu kirjaston pihalla

Jaana Salo
Tavoitteena tuhat munaa: Pääsiäispuu-tempaus kutsuu rovaniemeläiset maalaamaan munia, joilla koristellaan puu kirjaston pihalla

Talkoissa maalataan styroxmunia.

Leena Talvensaari

Kaikenikäiset kaupunkilaiset toivotetaan tervetulleiksi osallistumaan Pääsiäispuu-tempaukseen Rovaniemellä. Tarkoituksena on somistaa kirjaston pihalla oleva puu yhdessä maalatuilla ja koristeluilla pääsiäismunilla. Näyttävä tempaus tuo iloa katukuvaan ja juhlistaa pääsiäistä.

Muna on olennainen elementti pääsiäisen juhlinnassa. Se symboloi elämää ja hedelmällisyyttä ja toimiikin siten oivallisena vertauskuvana eri sukupolvia yhdistävälle projektille. Idea munilla koristellulle puulle on saatu Tampereen Oma Tesoma -kaupunginosahankkeesta.

"Pääsiäispuun kaltaisessa yhteisöprojektissa osallistumisen kynnys on hyvin matala. Kuka tahansa voi koristella omannäköisensä munan joko itsekseen tai avoimissa työpajoissa. Lopputuloksessa näkyy kaunis kirjo kaupunkilaisten kädenjälkeä ja värikylläisyys katukuvassa tuo varmasti suurta iloa pääsiäisen aikaan", kertoo Rovaniemen kaupungin kulttuurituottaja Roosa Nevala.

Tempauksen tavoitteena on maalata yli 1 000 pääsiäismunaa. Koristelukohteena on Rovaniemen kaupunginkirjaston pihamaalla, aivan Hallituskadun pyörätien vieressä sijaitseva puu tai puut, riippuen maalattujen munien määrästä.

Munat ripustetaan puuhun maanantaina 26. maaliskuuta ja pääsiäispuu on nähtävillä täydessä loistossaan parin viikon ajan. Tempauksen jälkeen munat laitetaan säästöön tulevien vuosien varalle.

Kaupunkilaiset toivotetaan tervetulleiksi maalaamaan munia tempausta varten yhteisiin avoimiin talkoopajoihin, joissa materiaaleina ovat styroxmunat ja akryylivärit. Osallistujat voivat halutessaan tuoda paikalle myös omia tarvikkeitaan.

Munia maalataan myös päiväkodeissa ja kouluissa. Munia voi halutessaan maalata myös kotona, työpaikoilla tai harrastuspiireissä ja toimittaa tempausta varten kaupunginkirjaston aulaan keräyslaatikkoon. Munissa tulee olla ripustin, johon voidaan solmia puuvillalanka, jolla munat sidotaan kevyesti puunoksille puuta vahingoittamatta.

Pääsiäispuu-tempauksessa ovat mukana Rovaniemen kaupungin kulttuuripalvelut, Rovaniemen kaupungin varhaiskasvatuspalvelut, Rovaniemen kaupungin nuorisopalvelut, Rovaniemen kaupunginkirjasto, Rovaniemen seurakunta, Neuvokas ja Kauppatorin asukastupa.

Avoimet maalaustalkoot

Tiistai 13.3.

klo 09 Neuvokkaan ystäväpiiri (Lapinkatu 1)

Keskiviikko 14.3.

klo 10-13 Kauppatorin asukastuvan käsityöpiiri (Pohjolankatu 4)

klo 13 Neuvokkaan kohtaamispaikka (Pohjolankatu 42)

klo 16-18 Rovaniemen kaupunginkirjasto (Aalto-salin taidesiipi)

Torstai 15.3.

klo 17-19 Neuvokkaan nuorten ilta Sinetän kylätalolla (Parkkikankaantie 12)

Perjantai 16.3.

klo 16-18 Rovaniemen kaupunginkirjasto (Aalto-salin taidesiipi)

klo 18-20 Avoimet talkoot nuorille, Yllärin Nuorisotila (Kivikangas 1)

Tiistai 20.3.

klo 11 Neuvokkaan Elvi- ja Eemeli –hetki (Kansankatu 8)

Keskiviikko21.3.

klo 10-13 Kauppatorin asukastuvan käsityöpiiri (Pohjolankatu 4)

Perjantai 23.3.

klo 17-18.30 Rovaniemen seurakunnan lasten ja nuorten pääsiäispaja (Hillakirkko, Hillapolku 9)


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös