Tapahtuma: Eräkirjailijat keskustelevat kirjoista ja eränkäynnistä

Tapahtuma: Eräkirjailijat keskustelevat kirjoista ja eränkäynnistä

Esikoiskirjailija. Rovaniemeläinen Jarmo Huhtala on tänä vuonna julkaissut esikoisteoksensa.

Lappilainen kirja esille -kirjailijatapahtuma esittelee tällä kertaa eräkirjallisuutta. Paikalle saapuvat eräkirjailijat Jarmo Huhtala, Kalevi Sipola ja Mauno A. Virtanen keskustelemaan eränkäynnistä ja siitä kertovasta kirjallisuudesta.

Jarmo Huhtala on kotoisin Taapajärveltä ja työskentelee ympäristöhallinnossa. Kalevi Sipolan tuotannossa on yllätyksiäkin eräkirjallisuuden lisäksi. Mauno A. Virtanen taas on useita palkintoja saanut toimittaja, jonka harrastuksiin kuuluvat metsästys ja kalastus. Luvassa on siis hyvä keskustelutilaisuus eräkirjallisuuden ystäville.

Rovaniemeläisen Huhtalan esikoisteos Rakkatammukoita ja Lapin taikaa vie Lapin jokivarsille tarinoin ja kuvin. Kemiläisen Sipolan uusimmassa, novellikokoelmassa Elämänmittainen taival kuljetaan Kemi- ja Simojoen välisessä erämaassa. Sodankyläläisen Virtasen novellikokoelmassa Hiillos hiipuu ihmetellään muuttuvaa eräkulttuuria ja surraan luonnon armotonta käsittelyä.

Lapin Kirjallisuusseura, Suomen tietokirjailijat, Lappi ja Rovaniemen kirjasto aloittivat keväällä yleisötilaisuuksien sarjan, jonka tavoite on tuoda esiin lappilaista kirjallisuutta ja kirjailijoita. Sarjan seuraava tilaisuus pidetään 15. marraskuuta, jolloin vietetään Tietokirjailijat ry:n näyttelyn avajaisia ja kuullaan Lapin historiaa käsittelevä luento. Joulukuussa on vuorossa lastenkirjakimara.

Lappilainen kirja esille -kirjailijatapahtuma ke 18.10. klo 18 pääkirjaston Lapponica-salissa. Vapaa pääsy.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös